Άρτα: Εκοιμήθη ο θείος του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας – Η γεμάτη εικόνες ζωή του ιερέα


21-11-2017 10:43

Ο παπά Δημήτρης “έφυγε” και οι συγγενείς του, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Η αδυναμία που του είχε ο Αλέξης Τσίπρας είχε φανεί στο παρελθόν…

«Εφυγε» την περασμένη Κυριακή (19-11-2017) πλήρης ημερών,  ο  συνταξιούχος εφημέριος του Αθαμανίου, Δημήτρης Τσίπρας, με την  οικογένεια, τους φίλους , τους συγγενείς και τους  συγχωριανούς  του να τον συνοδεύουν σε βαθιά συγκινησιακό κλίμα  χθες στην τελευταία του κατοικία.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αθαμανίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αρτης Καλλινίκου. Ο παπά Δημήτρης  αγαπούσε πολύ το Αθαμάνιο και δεν το εγκατέλειψε ποτέ του.

Υπηρέτησε την Ορθοδοξία μέχρι το τέλος του βίου του, με τους κατοίκους του χωριού να τον αναζητούν και να τον έχουν πάντα στο πλευρό τους. Και στις χαρές και στις λύπες τους.

Η ζωή του ιερέα Δημήτρη Τσίπρα

Η τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος Αρτας» σε ένα σύντομο αφιέρωμα στον αγαπητό ιερέα αναφέρει πως ο παπά Δημήτρης σε ηλικία  19 ετών εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και μετά τις εκκλησιαστικές σχολές αφιέρωσε τη ζωή του στον Κύριο, πορευόμενος στα μονοπάτια της Ορθόδοξης Πίστης.

Είναι γνωστή η  μεγάλη αδυναμία που είχε ο παπά Δημήτρης  στον ανιψιό του  και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα…

Μεγάλη όμως ήταν και η αδυναμία του πρωθυπουργού για τον θείο του, ο οποίος  κάθε φορά που επισκέπτονταν το Αθαμάνιο, φρόντιζε να τον συναντήσει.

Λάτρευε τον χορό και ιδιαίτερα το καγκελάρι που έσερνε πάντα πρώτος, με τον ανιψιό του να τον συνοδεύει τελευταία φορά, τον Αύγουστο του 2016..

Πηγή: epirus-tv