Μελάνωμα: Οι αστέρες του Hollywood μας προειδοποιούν για τους κινδύνους!


21-11-2017 10:34

Και ποιος δεν γνωρίζει τον θρυλικό Τζαμαϊκανό τραγουδιστή της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ! Πόσοι όμως γνωρίζετε ότι ο Μάρλεϊ πέθανε από μελάνωμα σε ηλικία 36 ετών; Ξέρετε ακόμη ότι η Μέλανι Γκρίφιθ έχει υποβληθεί σε επέμβαση για καρκίνο του δέρματος σε πρώιμο στάδιο στο πρόσωπό της;

Γνωρίζατε ότι η οσκαρική ηθοποιός Ντάιαν Κίτον διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος στο πρόσωπο όταν ήταν μόλις 21 ετών; Πως η ηθοποιός Μισέλ Μόναχαν, συμπρωταγωνίστρια του Τομ Κρουζ στο Mission: Impossible ανακάλυψε ότι έχει μελάνωμα όταν ο σύζυγός της την προέτρεψε να ελέγξει έναν σπίλο (ελιά) στο πίσω μέρος της γάμπας της; Το αγαπημένο μοντέλο και ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς, όπως και ο ηθοποιός Χιου Τζάκμαν ανήκουν επίσης ανάμεσα σε εκείνους που προσβλήθηκαν από καρκίνο του δέρματος και σήμερα μιλούν δημόσια για την περιπέτεια της υγείας τους.

Η επιδερμίδα τους μπορεί να φαίνεται τέλεια στην κάμερα, αλλά ακόμη και οι διασημότητες δεν έχουν ανοσία στον καρκίνο του δέρματος, ο οποίος “χτυπά” εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Μάλιστα, πιθανολογείται ότι 1 στα 50 άτομα θα προσβληθεί από καρκίνο του δέρματος τα επόμενα χρόνια με τις νέες γυναίκες στην πρώτη γραμμή. Το μελάνωμα θεωρείται ως η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος. Πρωτοεμφανίζεται σαν ακίνδυνος σπίλος ή αναπτύσσεται μέσα σε υπάρχοντα σπίλο. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, εισβάλει στο δέρμα και μετά εξαπλώνεται. Όταν πρόκειται για μελάνωμα, η πρόληψη είναι καθοριστική, όπως και ο χρόνος αντίδρασης.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί

Στα δερματολογικά ιατρεία IQIntensive Quality Dermatology ο εξειδικευμένος δερματολόγος μπορεί να διακρίνει με απόλυτη ακρίβεια το μελάνωμα από τις αθώες βλάβες του δέρματος. Αυτό επιτυγχάνεται με τη νέα αυτοματοποιημένη μέθοδο ολόσωμης χαρτογράφησης δέρματος IQ Total Body Scanner Mapping, που  καταγράφει λεπτομερώς κάθε σπίλο και βλάβη που υπάρχει στην επιφάνεια του δέρματος – ακόμα και σε δύσκολα σημεία όπως ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, το τριχωτό της κεφαλής, μέσα στα αυτιά, κάτω από τα νύχια, στην πλάτη – αναλύει τη δομή τους και τους αξιολογεί ανάλογα με την επικινδυνότητά τους.

Κάθε επαναληπτική εξέταση επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές το χρόνο ανάλογα με το αν ανήκετε ή όχι στα άτομα υψηλού κινδύνου για εμφάνιση μελανώματος. Το ψηφιακό σύστημα IQ Total Body Scanner Mapping ανιχνεύει όλες τις μεταβολές των σπίλων, όπως και κάθε νεοεμφανιζόμενο σπίλο και αποθηκεύει τα αποτελέσματα ώστε να μπορούν να συγκριθούν αυτόματα με εκείνα των προηγούμενων και των επόμενων εξετάσεων. Σε περίπτωση ανίχνευσης άτυπου σπίλου συνιστάται αφαίρεση και ιστοπαθολογική εξέταση. Αφαίρεση σπίλου μπορεί να γίνει ακόμη και αν είναι καλοήθης, όταν επηρεάζεται η καθημερινή δραστηριότητα του ασθενή λόγω συνεχούς ενόχλησης ή για αισθητικούς λόγους.

Τόσο ο Χιου Τζάκμαν όσο και η Ντάιαν Κίτον μαζί με άλλες διασημότητες αγωνίζονται στο πεδίο της ενημέρωσης για την σπουδαιότητα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος. Ακολουθήστε κι εσείς τις συνήθειες πρόληψης ξεκινώντας με την απαραίτητη εξέταση της ολόσωμης χαρτογράφησης. Μην το αναβάλλετε. Είναι ζήτημα ζωής!

IQ Total Body Scanner Mapping

Κολωνάκι: 210 7242600

Μαρούσι: 210 6100900

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, Δερματολόγος

20 χρόνια συμβολής στη Θεραπευτική, Κοσμητική και Επεμβατική LASER Δερματολογία

Πηγή: www.gossip-tv.gr