Θεσσαλονίκη: Εικόνες ντροπής γεμάτες μούχλα και εγκατάλειψη στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ


21-11-2017 9:40

Οι καταγγελίες των φοιτητών συμπληρώνονται από τις σχετικές εικόνες στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου…

Μούχλα, σπασμένες ψευδοροφές με τις σωληνώσεις εκτεθειμένες, ασυντήρητα ασανσέρ και σοβάδες που πέφτουν απ’ τα ταβάνια, συνθέτουν την τραγική εικόνα στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Σε πολλά σημεία των τοίχων οι σοβάδες έχουν φύγει, ενώ οι εξωτερικοί σωλήνες είναι σκουριασμένοι απ’ την πολυκαιρία. Ακόμη, σε διάφορα σημεία μέσα στα κτήρια υπάρχουν κουβάδες σφουγγαρίσματος, για να μαζεύουν τα νερά που στάζουν από τα ταβάνια.

Μέσα στις ντουζιέρες και τα μπάνια υπάρχει πολύ προχωρημένη πράσινη μούχλα, που αναδύει μια απαίσια μυρωδιά στους διαδρόμους. «Σιχαίνομαι να κάνω μπάνιο στη μούχλα, έχω απευθυνθεί πολλές φορές στη γραμματεία των εστιών γι΄αυτό αλλά δεν έχει γίνει κάτι», λέει ο φοιτητής Γεωλογίας, Δημήτρης Χατζηιωάννου που μένει στις εστίες.

Οι εικόνες από τις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ

Η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου, λέει επίσης πως δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση στα ασανσέρ, με αποτέλεσμα να κλείνονται συνεχώς φοιτητές μέσα. Επίσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα υδραυλικά, αφού κάποιοι νιπτήρες στα μπάνια δεν λειτουργούν, ενώ σε πολλούς κοιτώνες δεν υπάρχει ζεστό νερό.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο, οι ανάγκες για συντήρηση είναι τεράστιες, καθώς τα προβλήματα στις υποδομές εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών…

Πηγή: voria.gr