Χωρίς ρεύμα 30 καταναλωτές από την θεομηνία.


20-11-2017 17:10

Δεκάδες νοικοκυριά στην Δυτική Αττική παραμένουν και σήμερα χωρίς ρεύμα, μετά το καταστροφικό πέρασμα των καιρικών φαινομένων. Πού γίνονται εργασίες.

Περίπου 30 καταναλωτές στην περιοχή της Δυτικής Αττικής παραμένουν σήμερα χωρίς ρεύμα. Αυτό φυσικά εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Συνολικά από τη Δευτέρα 13.11.2017 έως το Σάββατο 18.11.2017 η θεομηνία επηρέασε πανελλαδικά την ηλεκτροδότηση περίπου 75.000 καταναλωτών.

Πού δεν έχουν ρεύμα

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ:

– Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής (σ.σ. εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης από τη θεομηνία) δεν υπάρχει ρεύμα στις εξής περιοχές: Της Μάνδρας, της Μαγούλας, της Ελευσίνας, της Ν. Περάμου, των Μεγάρων, των Βιλίων, της Οινόης και των Ερυθρών.

click4more

Μάνδρα – Τζανακόπουλος: Επιπλέον ενίσχυση 5.000 και 8.000 ευρώ για νοικοκυριά και…

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις δυσκολίες πρόσβασης λόγω των πλημμυρισμένων οδών και της λάσπης, κινητοποιήθηκαν άμεσα. Ως  αποτέλεσμα, σε λίγες ώρες παρέμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση μόνο τα τμήματα του δικτύου που παρουσίασαν εκτεταμένη βλάβη. Από τα οποία τροφοδοτούνταν συνολικά περίπου 1.500 καταναλωτές.

Σήμερα, Δευτέρα 20.11.2017, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση μόνο μεμονωμένα δίκτυα χαμηλής τάσης. Δηλαδή, συνολικά περίπου 30 καταναλωτές. Για τους οποίους καταβάλλεται προσπάθεια επανηλεκτροδότησης, το συντομότερο δυνατό.

– Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι εργασίες επείγουσας επισκευής των βλαβών σε όλα τα σημεία που ήταν δυνατή η πρόσβαση. Αυτό, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Αττικής, την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.

– Επιπλέον, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Δίκτυο. Καταστράφηκαν στύλοι, και προκλήθηκαν βλάβες σε γραμμές μέσης τάσης που ηλεκτροδοτούν χιλιάδες καταναλωτές. Επιπρόσθετα πλημμύρισαν υποσταθμοί σε αρκετές άλλες περιοχές. Όπως στη Σύμη, τη Λάρισα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Κατερίνη.

ρεύμα

H διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί τους εργαζομένους της για την προσπάθεια που κατέβαλαν και εκφράζει τη θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi