Πάτρα: Σκηνοθέτησε ληστεία στο προποτζίδικο του αδερφού του.


20-11-2017 14:45

Ο λόγος για ένας 25χρονο υπάλληλο πρακτορείου του ΟΠΑΠ στην Πάτρα, ο οποίος τελικά συνελήφθη το πρωί και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία.

Χθες το απόγευμα, ενώ δούλευε στο προποτζίδικο του αδερφού του, έχασε σε ζωντανά στοιχήματα το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.

Για να δικαιολογήσει τα χρήματα που έλειπαν από το ταμείο, κατήγγειλε ψευδώς στο κέντρο επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ότι δυο άγνωστοι δράστες του ανέκοψαν με όχημα την πορεία του και με την άσκηση σωματικής βίας, τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Επιπλέον, επειδή ο 25χρονος «ένιωσε αδιαθεσία από τη ληστεία σε βάρος του», μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Ο Άγιος Ανδρέας», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξιχνίαση της ληστείας συγκροτήθηκε εξειδικευμένο κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο πήγε άμεσα στον τόπο του περιστατικού, όσο και στο νοσοκομείο, για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και πειστηρίων της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, συγκεντρώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, υπό το βάρος των οποίων ο 25χρονος ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος του, προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που αφαίρεσε από την επιχείρηση του αδερφού του! Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. 

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη προχθές στα Τρίκαλα, με υπάλληλο προποτζίδικου να σκηνοθετεί ληστεία για 7.500 ευρώ.

Όμως και στην Πάτρα, πριν από λίγες ημέρες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια 36χρονη λογίστρια, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, η οποία επίσης σκηνοθέτησε ληστεία 80.000 για να καλύψει υπεξαίρεση από την επιχείρηση που εργαζόταν.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.