Διατροφή χωρίς στερήσεις, απόλαυση χωρίς ενοχές


20-11-2017 13:29

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του διαβήτη καθώς η 14η μέρα του είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, μίας αρκετά διαδεδομένης ασθένειας που η εμφάνισή της αυξάνεται παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Θεωρείται ότι η αύξηση αυτή οφείλεται, εκτός των άλλων, στην έλλειψη ισορροπημένης διατροφής και άσκησης, στην παχυσαρκία και το άγχος, όπως και για πολλές άλλες σύγχρονες ασθένειες. Ωστόσο, ο σακχαρώδης διαβήτης δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και χρονολογείται από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων και Αιγυπτίων.

Πολύ συχνά ακούμε ειδικούς να τονίζουν την ανάγκη της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής ως τρόπου ζωής που θα βελτίωνε την ποιότητα της υγείας μας σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα γίνεται λόγος, για τις διατροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, οι οποίες κατά βάση κατατάσσουν τις τροφές ανάλογα με την επίδραση που έχουν στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Αυτό αρχικά αφορούσε αποκλειστικά τους διαβητικούς ωστόσο πλέον είναι μία διατροφική τάση γιατί προτείνει μη στερητικές δίαιτες, που δεν αποκλείουν ομάδες τροφίμων από το καθημερινό μας διαιτολόγιο. Αντιθέτως μας βοηθούν να επιλέγουμε σωστά, βάσει του γλυκαιμικού δείκτη των τροφών. Έτσι, όσο χαμηλότερος ο γλυκαιμικός δείκτης τόσο το καλύτερο, γιατί αυτές οι τροφές απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη και συνεπώς ενέργεια στο σώμα, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού και να μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Έτσι αποφεύγονται τα περιττά τσιμπολογήματα, τα οποία συνήθως ευθύνονται για την αύξηση του βάρους. Αντίθετα, η απότομη αύξηση του σακχάρου που προκαλούν τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη οδηγούν και σε απότομη μείωση του, τη λεγόμενη υπογλυκαιμία, με αποτέλεσμα να πεινάμε πάλι πολύ γρήγορα.

Σ’ αυτή την τάση της ισορροπημένης διατροφής, η σειρά Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ έφερε την επανάσταση, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, χωρίς ζάχαρη, αλλά με φυσικό γλυκαντικό από το φυτό Stevia, με φυτικές ίνες, περιορισμένες θερμίδες, και περιορισμένα λιπαρά*. Μία σειρά προϊόντων για κάθε στιγμή της μέρας, για μικρούς και μεγάλους που καλύπτει κάθε γευστική επιθυμία ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός και όλα αυτά στα πλαίσια της ισορροπημένης διατροφής. Σοκολάτες, επιδόρπια όπως Μιλφέιγ, Τσηζκέικ, Κρέμα Καραμελέ, Ζελέ, Mousse σοκολάτας είναι μόνο μερικές από τις απολαυστικές επιλογές της σειράς. Προσφάτως εμπλουτίστηκε και με 3 καταπληκτικές Μπάρες Δημητριακών χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, και ένα πλούσιο Ρόφημα Σοκολάτας επίσης χωρίς προσθήκη ζάχαρης που λατρέψαμε! Απόλαυση λοιπόν χωρίς ενοχές σε μία διατροφή χωρίς στερήσεις!

Στο ανανεωμένο site των Sweet & Balance www.sweetandbalance.gr θα βρείτε όλα τα προϊόντα της σειράς, πληροφορίες και αποτελέσματα μελετών καθώς και πολλές συνταγές για απολαυστικά γλυκά!

*Μπορούν να καταναλωθούν στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Πηγή: www.newsit.gr