Κοινωνικό μέρισμα – Live η συζήτηση στη Βουλή


20-11-2017 12:19

– Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για το Κοινωνικό μέρισμα

– Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους

– Πρεμιέρα για τη Φώφη Γεννηματά ως επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

– Μέτρα στήριξης των πληγέντων ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση

– Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Βουλή. Σήμερα ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η συζήτηση στο κοινοβούλιο αναμένεται να είναι μια ακόμη μάχη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εκτίμηση, πάντως, είναι πως ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα… μείνουν μόνο στο κοινωνικό μέρισμα. Πεδίο αντιπαράθεσης αναμένεται να είναι επίσης η καταστροφή στη Μάνδρα με τους 20 νεκρούς αλλά και τα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, όπου τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα μια δικηγόρος.

Λεπτό προς λεπτό η συζήτηση στη Βουλή στο live blog του newsit.gr

Μάχη!

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα γίνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού μετά τις φονικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική αλλά και σε όσα έγιναν στα Εξάρχεια με τον σοβαρό τραυματισμό δικηγόρου κατά τα επεισόδια της 17ης Νοέμβρη.

Την πρώτη της εμφάνιση ως ηγέτης του νέου φορέα της κεντροαριστεράς θα κάνει και η Φώφη Γεννηματά.

Το κοινωνικό μέρισμα

Για να λάβει κάποιος το ποσό που δικαιούται από το Κοινωνικό Μέρισμα θα πρέπει να κάνει αίτηση μέσω του Taxisnet.

Μια ειδική φόρμα έχει διαμορφωθεί στο Taxisnet για το Κοινωνικό Μέρισμα. Εκεί οι δικαιούχοι θα πρέπει να “μπουν” για να κάνουν την αίτηση.

Η ειδική φόρμα θα έχει πολλά από τα στοιχεία προσυμπληρωμένα και οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα πεδία που θα τους ζητούνται.

Για την αίτηση οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος θα πρέπει να μπουν στην σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Μπορείτε να να μπείτε απλά με μια κίνηση κάνοντας “κλικ” ΕΔΩ

Προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, αν και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα τα ποσά θα διανεμηθούν ως τα Χριστούγεννα και τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν.

Πηγή: www.newsit.gr