Μαρόκο: Ποδοπατήθηκαν προσπαθώντας να πάρουν δωρεάν τρόφιμα. 15 νεκροί και 5 τραυματίες


19-11-2017 19:55

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 5 άλλοι τραυματίστηκαν από συνωστισμό κατά τη διανομή τροφίμων στην περιοχή Εσαουίρα.

Η τραγωδία σημειώθηκε στην κοινότητα Σίντι Μπουλααλάμ στο Μαρόκο, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να διευκρινίσει τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ένας «μαικήνας» οργάνωσε την επιχείρηση διανομής τροφίμων σε έναν στεγασμένο υπαίθριο πάγκο της αγροτικής κοινότητας. Όμως γρήγορα «κατακλύστηκε από το πλήθος» που αποτελούνταν από σχεδόν 800 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες.

Σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές, έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να «προσδιοριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και να αποδοθούν οι ευθύνες».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ έδωσε οδηγίες προκειμένου να «παρασχεθεί η απαραίτητη υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών». Ο βασιλιάς αποφάσισε επίσης να αναλάβει προσωπικά τα έξοδα ενταφιασμού και κηδείας των θυμάτων και παροχής ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες.

Πηγή: www.newsit.gr