"Μήνυμα" Ευρωπαίων στην Τερέζα Μέι: Έχουμε ακόμα δουλειά για το Brexit


19-11-2017 16:26

Έχει ακόμα… δρόμο η Βρετανία για το Brexit. Οι Ευρωπαίοι τόνισαν στην Τερέζα Μέι την Παρασκευή (17.11.2017) ότι υπάρχει ακόμη περισσότερη δουλειά να γίνει προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν οι διαπραγματεύσεις

Επανέλαβαν ότι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα πρέπει να διευθετήσει το ζήτημα του οικονομικού λογαριασμού του πολυαναμενόμενου Brexit.

Πάντως η Βρετανία θα υποβάλει τις προτάσεις της για το πώς θα διευθετηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

«Θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαίρως για το συμβούλιο», δήλωσε ο Χάμοντ στο BBC.

Την περασμένη εβδομάδα η Μέι συναντήθηκε με ομολόγους της στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Γκέτεμποργκ (Σουηδία) στην προσπάθεια να σπάσει το αδιέξοδο για το πόσα θα πληρώσει η Βρετανία κατά την έξοδό της από την Ένωση σε 16 μήνες.

Η Μέι άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι θα αυξήσει μια αρχική προσφορά που εκτιμάται σε περίπου 20 δισ. ευρώ, περίπου το ένα τρίτο αυτού που επιθυμούν οι Βρυξέλλες.

Πηγή: www.newsit.gr