"Αιχμές" Γεννηματά για Ανδρουλάκη – "Εκείνος απέφυγε το debate, όχι εγώ"


18-11-2017 17:30

Αντιδράσεις στο “στρατόπεδο” της Φώφης Γεννηματά προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, που κάλεσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γίνει έστω και σήμερα Σάββατο (18.11.2017) το debate για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην κεντροαριστερά.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως η πλευρά της ήθελε να γίνει το debate που είχε αναβληθεί την Παρασκευή λόγω της τραγωδίας στην Μάνδρα, ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης το απέρριψε λέγοντας πως θα έχει χαμηλή τηλεθέαση.

Επίσης η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική αλληλογραφία με την Επιτροπή Αλιβιζάτου. Σύμφωνα αυτήν, ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας πρότεινε στον αρμόδιο από την Επιτροπή Αλιβιζάτου, Πέτρο Σφηκάκη, να αποφασισθεί να γίνει η τηλεμαχία ακόμη και σήμερα Σάββατο πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τη πλευρά Ανδρουλάκη με το επιχείρημα της χαμηλής τηλεθέασης.

«Εν συνεχεία ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του τριήμερου πένθους (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε το debate και η κ. Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις.

Είναι απορίας άξιο όμως πως μπορεί από την μία να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πριν»,αναφέρει το επιτελείο της κ. Γεννηματά.

Ο νέος φορέας δεν θα χτιστεί με τις παθογένειες του παρελθόντος

Σχετικά με την δημιουργία του νέου φορέα, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος. Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συμπορεύονται και δεν διχάζονται»

«Χαίρομαι που έστω και τώρα, έγινε αυτό κατανοητό και αποδεκτό. Είμαι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της δημιουργίας της μεγάλης Παράταξης, που θα οδηγήσει σε μια νικηφόρα πορεία», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ακόμη: «Από την εκλογή μου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκα με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης. Αυτούς τους στόχους υπηρέτησα και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να απαντήσω σε κάθε είδους προκλήσεις».

Πηγή: www.newsit.gr