Σουλτς: Ο συνασπισμός "Τζαμάικα" θα παραλύσει την Ευρώπη – Παγκόσμια πρωταθλήτρια της… σκηνοθεσίας η Μέρκελ


17-11-2017 17:20

Για έναν κυβερνητικό συνασπισμό που θα “παραλύσει” την Ευρώπη κάνει λόγο ο Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στην συμμαχία “Τζαμάικα”. Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών φοβάται ότι το σχήμα του οποίου θα ηγείται η Άνγκελα Μέρκελθα ζημιώσει την Ε.Ε καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην ευρωπαϊκή πολιτική των κομμάτων που το απαρτίζουν.

«Ο Σουλτς προειδοποιεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μέρκελ θα παραλύσει την Ευρώπη» μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Υπάρχει κίνδυνος η ομοσπονδιακή δημοκρατία να μην μπορεί να παίξει κανένα ρόλο στην ΕΕ, διότι δεν θα διαθέτει διαπραγματευτική ικανότητα», δήλωσε ο Σουλτς.

«Η αμοιβαία δυσπιστία θα συνδέει το συνασπισμό «Τζαμάικα». Ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κράτος-μέλος θα συμβάλλει στην «παράλυση της Ευρώπης»», επεσήμανε.

«Παγκόσμια πρωταθλήτρια της… σκηνοθεσίας η Μέρκελ»

Ο Σουλτς κατηγορεί τη Mέρκελ για τον τρόπο που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις: «Είναι ως συνήθως η παγκόσμια πρωταθλήτρια της προσέγγισης και της σκηνοθεσίας. Αφήνει να γιγαντώνονται οι προσδοκίες, ώστε να μπορέσει να πουλήσει την παραμικρή νίκη σαν κατόρθωμα».

«Στο τέλος, όλοι θα πούνε ότι η κ. Mέρκελ έκανε θαυμάσια δουλειά. Μόνο που η χώρα δεν θα επωφεληθεί. Αυτός ο συνασπισμός είναι καταστροφικός, δεν είναι ένα ιστορικό εγχείρημα», υποστηρίζει ο Σουλτς.

Εάν αποτύχουν οι διερευνητικές συνομιλίες, θα πρέπει να επαναπροκηρυχθούν εκλογές- το SPD πάντως δεν είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό.

Πηγή: www.newsit.gr