Κεντροαριστερα: Διαψεύδει την ακύρωση των εκλογών στο Τρίκερι η επιτροπή Αλιβιζάτου


17-11-2017 16:19

Την καταγγελία για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στο Τρίκερι Μαγνησίας θα εξετάσει η επιτροπή Αλιβιζάτου, που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Παρασκευής (17.11.2017)

Πάντως σύμφωνα τον κ. Αλιβιζάτο μέχρι τώρα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακύρωσης του αποτελέσματος.

«Δεν αληθεύει, συνεπώς, η σχετική πληροφορία, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα εξετάσει σήμερα το απόγευμα την καταγγελία για παρατυπίες στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά στο Τρίκερι Μαγνησίας.

Τι ανέφεραν οι καταγγελίες

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει νωρίτερα γνωστά, η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του αποτελέσματος, και τα εισπραχθέντα χρήματα από τις εκλογές. Δηλαδή τα 327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως ενημέρωσε πως δεν υπήρχαν τα χρήματα. Μάλιστα, εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην πρωτεύουσα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά!

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν στον καλούντα τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τους περνούσαν ως ψηφοφόρους στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας!

Ποιοι ψήφισαν

Στο Τρίκερι της Μαγνησίας φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής. Έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.

Πηγή: www.newsit.gr