Πολυτεχνείο – LIVE: Λεπτό προς λεπτό η πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου


17-11-2017 14:28

– Μικροένταση στη συμβολή Στουρνάρη και Ζαΐμη

– Νεαροί μέσα από το Πολυτεχνείο πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ

– Κορυφώνονται οι “κουτσουρεμένοι” εορτασμοί για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου

– Στις 15:00 κλείνει η πύλη του Πολυτεχνείου – Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

– 7.000 αστυνομικοί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδιών

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Πολυτεχνείο, 44 χρόνια μετά. 17 Νοεμβρίου σήμερα και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση της Χούντας. Εκδηλώσεις που φέτος ήταν… «κουτσουρεμένες». Η κατάληψη από ομάδα αναρχικών δεν επέτρεψε να ανοίξουν οι πύλες του Πολυτεχνείου για τους τριήμερους εορτασμούς.

Ήταν η πρώτη φορά από την πτώση της δικτατορίας που έγινε κάτι τέτοιο. Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία. Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στις 15:00.

Σχεδόν 7.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός για να αποφευχθούν τα επεισόδια. Με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει, στους δρόμους γύρω από το Ίδρυμα θα έχουν αναπτυχθεί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο live blog του newsit.gr

Το Πολυτεχνείο… κλείνει σταθμούς του Μετρό

Δεν θα λειτουργήσουν για ώρες σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά με βάση την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Συντάγματος από τις 17:00 το απόγευμα,  στο Μέγαρο μουσικής από τις 15:00 το μεσημέρι και στον Ευαγγελισμό τις 17:00 το απόγευμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (17.11.2017) θα αρχίσουν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στους δρόμους γύρο από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος.

Στο πλαίσιο των μέτρων της αστυνομίας, σχεδόν 7.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την αποφυγή επεισοδίων πριν και μετά την πορεία.

ι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Πηγή: www.newsit.gr