Ηλεία: Η άγνωστη απόπειρα διάρρηξης στο κοσμηματοπωλείο της Γαστούνης – Το σχέδιο των δραστών.


17-11-2017 11:50

Οι εικόνες από την κινηματογραφική διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο της Γαστούνης έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Εκείνο όμως που είναι άγνωστο στους περισσότερους είναι πως, είχε γίνει απόπειρα διάρρηξης με παρόμοιο τρόπο…

Η κινηματογραφική διάρρηξη που συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης σε κοσμηματοπωλείο έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Γαστούνης. Εκείνο όμως που είναι άγνωστο στους περισσότερους είναι πως, είχε γίνει απόπειρα διάρρηξης με παρόμοιο τρόπο από άγνωστους δράστες πριν μερικούς μήνες στις αρχές του έτους, χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από οκτώ μήνες περίπου, άγνωστοι είχαν δέσει έναν ιμάντα στο ρολό του κοσμηματοπωλείου προκειμένου με κάποιο όχημα να καταφέρουν να το τραβήξουν και να το σπάσουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχε βρεθεί και κλεμμένο όχημα σε κοντινό σημείο που εκτιμάται πως θα χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Άγνωστο όμως το γιατί δεν προχώρησαν στην υλοποίηση του σχεδίου τους. Και φτάσαμε στο σήμερα, όπου οι δράστες οργανώθηκαν καλύτερα και κατάφεραν να παραβιάσουν το κοσμηματοπωλείο.

Μόνο που όπως φαίνεται οι προσδοκίες τους ήταν πολύ μεγαλύτερες σε ότι αφορά τη λεία, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν ξεπέρασε τις 2000 ευρώ σε ασημένια κοσμήματα και ρολόγια. Οι δράστες είχαν στο μυαλό τους πως θα αφαιρέσουν χρυσά κοσμήματα που θα είχαν και μεγαλύτερη αξία, αλλά τελικά φαίνεται πως έκαναν μια «τρύπα στο νερό».

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται με την αξιοποίηση των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει στο πλαίσιο της προανάκρισης οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας που έχει αναλάβει και την υπόθεση.

Πηγή: ilialive.gr