Ολυμπιακός: "Θα απουσιάσουμε". Εκτός… παραθύρων οι "ερυθρόλευκοι" διεθνείς


13-11-2017 18:32

Ήταν αναμενόμενο. Με κοινή τους δήλωση, οι διεθνείς παίκτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησαν πως δεν θα ενισχύσουν τις εθνικές ομάδες των χωρών τους στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Η Euroleague δεν τα έχει βρει με την FIBA, για τα… παράθυρα στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 που “πέφτουν” πάνω στις αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού ανακοίνωσαν την απόφαση τους να.. απουσιάσουν (είχαν κληθεί από τον προπονητή της Εθνικής).

Στην κοινή τους δήλωση, οι έξι «ερυθρόλευκοι» αναφέρθηκαν στις θυσίες που έχουν κάνει για τις εθνικές τους, ενώ τόνισαν πως είναι “… πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό» να απουσιάσουν από τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στην Euroleague.

Πάντως, στη δήλωση τους αναφέρουν πως ελπίζουν “… σύντομα, η κατάσταση να εξομαλυνθεί, ώστε να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε και πάλι από κοντά τις προσπάθειες των Εθνικών μας Ομάδων”.

Έτσι, οριστικά εκτός των “παραθύρων” της FIBA θα μείνουν οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ιωάννης Παπαπέτρου (Ελλάδα), Νίκολα Μιλουτίνοφ (Σερβία) και Γιάνις Στρέλνιεκς (Λετονία).

Η δήλωση των έξι διεθνών της ΚΑΕ Ολυμπιακός

«Από την παιδική μας ηλικία, είμαστε πάντοτε παρόντες στο κάλεσμα των Εθνικών μας Ομάδων, παραμένοντας για ολόκληρες εβδομάδες μακριά από τις οικογένειές μας, χωρίς να υπολογίσουμε την κόπωση ή τον κίνδυνο κάποιου τραυματισμού.

Στην πραγματικότητα, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς και έχουμε αγωνιστεί με αυτούς, όποτε και εάν μας ζητήθηκε. Τούτο, είναι γνωστό ότι το πράττουμε με περίσσια αγάπη, σεβασμό και αυταπάρνηση, γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο, ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ή λιγοψυχήσαμε.

Ωστόσο, ενόψει των αλλαγών που επήλθαν στο παγκόσμιο αγωνιστικό καλεντάρι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους ότι αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στις αποστολές των Εθνικών μας Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Euroleague, την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη χάσει το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχαμε για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017.

Ευελπιστούμε, σύντομα, η κατάσταση να εξομαλυνθεί, ώστε να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε και πάλι από κοντά τις προσπάθειες των Εθνικών μας Ομάδων.

Με τιμή,

Πρίντεζης Γεώργιος

Μάντζαρης Ευάγγελος

Milutinov Nikola

Παπανικολάου Κωνσταντίνος

Παπαπέτρου Ιωάννης

Strelnieks Janis»

Πηγή: www.newsit.gr