Κώστας Σημίτης: Συκοφαντική εκστρατεία κατά της… κεντροαριστεράς


12-11-2017 14:25

Θέση για το δημοσίευμα σχετικά με τον αδερφό του, Σπύρο, πήρε ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε λίγο αφού ψήφισε στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά.

Ο Κώστας Σημίτης ψήφισε το πρωί της Κυριακής (12.11.2017) στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων. Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, του ζητήθηκε μια δήλωση για το δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο ο αδερφός του είναι ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω offshore.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για συκοφαντική εκστρατεία που έχει στόχο την… κεντροαριστερά. «Πρόκειται για μια συκοφαντική εκστρατεία, η οποία θέλει να υπονομεύσει τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης. Δεν θα το πετύχει», τόνισε ο Κώστας Σημίτης.

Ο Σπύρος Σημίτης

Ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού με γραπτή του δήλωση, την Κυριακή, χαρακτήρισε ως απαράδεκτα τα δημοσιεύματα σχετικά με διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης.

«Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν», ανέφερε.

Το δημοσίευμα

Με τίτλο «Ψάχνουν την offshore του Σπύρου Σημίτη» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζεται αναφέρεται πως ο Σπύρος Σημίτης είναι ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες, σύμφωνα με την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει το επίσημο αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία. Αναφέρει επίσης πως στο έγγραφο που απεστάλη πριν από λίγες ημέρες, τις υπόνοιες για την τέλεση των κακουργηματικής φύσης αδικημάτων φαίνεται να τις συνδέουν οι εισαγγελείς με τη συγγενική σχέση που έχει με τον Κ. Σημίτη και ενδεχόμενη δωροδοκία του.

Στο «κάδρο» των δωροδοκιών έχει βάλει τον πρώην πρωθυπουργό ο Μιζέλ Ζοσεράν, πρώην μεγαλοστέλεχος της Thales Engineering and Consulting, η οποία είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ζοσεράν είχε υποστηρίξει το 2005 ότι η γαλλική εταιρεία έχασε το σύστημα ασφαλείας C4i των Ολυμπαικών Αγώνων του 2004 επειδή στόχευσε χαμηλά και όχι κατευθείαν στον υπουργό Εσωτερικών και στον πρωθυπουργό, όπως είχαν πράξει οι ανταγωνιστές τους, που κέρδισαν και το έργο.

Η διαδρομή

Πώς, όμως, η Δικαιοσύνη εντόπισε τον επίμαχο λογαριασμό και την εν λόγω εξωχώρια εταιρεία; Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακολουθώντας τα ίχνη του εμβάσματος των 845.000 ευρώ που απέστειλε το 2010 ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού από τις Μπαχάμες σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και από εκεί, μέσα σε πέντε μόλις μέρες, στη Γερμανία, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές Αρχές, συνδυάζοντας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους από υφιστάμενες λίστες μεγαλοκαταθετών σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ανακάλυψαν ότι η εν λόγω εταιρεία με διαχειριστή τον Σπύρο Σημίτη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετική UBS.

 

Πηγή: www.newsit.gr