Γιούνκερ: Η Τερέζα Μέι έχει κατάθλιψη – Ήρθε στη Σύνοδο Κορυφής μελαγχολική και με σακκούλες κάτω από τα μάτια


23-10-2017 13:49

– Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ “έδωσε” την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι

– Σύμφωνα με την FAZ ο Γιούνκερ είπε στους συμβούλους του ότι είδε την βρετανίδα πρωθυπουργό “αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη”

– Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι ζήτησε βοήθεια από τους άλλους ηγέτες γιατί: «…στην πατρίδα της φίλοι και εχθροί συνωμοτούν πίσω από την πλάτη της για να την ανατρέψουν»

Για ακόμα μια φορά ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ «βγάζει στην σέντρα» την Τερέζα Μέι και κάνει αποκαλύψεις που θα ενοχλήσουν όχι μόνο την ίδια αλλά και άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Πρόεδρος της Κομισιόν είπε σε συμβούλους του μετά το δείπνο με την πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι, η Τερέζα Μέι δείχνει «μελαγχολική» και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της.

Το δημοσίευμα, της Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί πως η Μέι έχει «στιγματιστεί» από την υπόθεση του Brexit και την μάχη με τους ίδιους τους υπουργούς της. Λέει επίσης ότι ζήτησε την βοήθεια της ΕΕ για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για ελιγμούς στη χώρα της.

Το γραφείο του Γιουνκέρ, το οποίο δεν συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα και συναντήσεις, δεν σχολίασε ούτε αυτή τη φορά.

Τερέζα Μέι: Αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη

Η FAZ έγραψε ότι η βρετανή πρωθυπουργός, η οποία ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για δείπνο με τον Γιουνκέρ που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή την περασμένη Δευτέρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, του φάνηκε «αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη», «μια γυναίκα που δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν, αλλά και που δεν είναι έτοιμη να αποχωρήσει για να απεμπλακεί».

Όπως έκανε αργότερα στη διάρκεια του δείπνου την Πέμπτη με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, η Μέι ζήτησε βοήθεια για να ξεπεράσει την πόλωση στη χώρα της. «Επισήμανε ότι στην πατρίδα της φίλοι και εχθροί συνωμοτούν πίσω από την πλάτη της για να την ανατρέψουν. Η Μέι είπε ότι δεν έχει χώρο για ελιγμούς. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να της δημιουργήσουν χώρο», γράφει η εφημερίδα.

«Η όψη της Μέι έλεγε τα πάντα», είπε αργότερα στους συνεργάτες του ο Γιουνκέρ, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της, μοιάζει σα να μην μπορεί να κλείσει μάτι».

«Χαμογελάει στις κάμερες, αλλά φαίνεται να πιέζεται», σε αντίθεση με το παρελθόν που μπορεί και να τρανταζόταν από το γέλιο. «Τώρα χρειάζεται να βάλει τα δυνατά της για να μη χάσει την αυτοκυριαρχία της».

Της το είχε ξανακάνει τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο σε δείπνο που είχε παρατεθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ μεταξύ Γιουνκέρ και Μέι η FAZ είχε γράψει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε την βρετανίδα πρωθυπουργό «από άλλο γαλαξία», αναφορικά με τις απόψεις της για το Brexit.

Μετά τη συνάντηση πάντως της περασμένης εβδομάδας και οι δύο πλευρές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζουν «εποικοδομητικές και φιλικές» τις συνομιλίες. Αμφότεροι είπαν ότι συμφώνησαν να «επιταγχυνθούν» οι διαπραγματεύσεις.

Το δημοσίευμα της FAZ που είχε διαρρεύσει τον Απρίλιο είχε προκαλέσει αναστάτωση στο Λονδίνο και η ίδια η Μέι το είχε χαρακτηρίσει «κουτσομπολιό των Βρυξελλών». Φέρεται μάλιστα ότι είχε ενοχλήσει και την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Πηγή: www.newsit.gr