Μέσα στην “φυλακή του θανάτου”. Φρικιαστικές εικόνες… μαρτυρούν τα βασανιστήρια των τζιχαντιστών


22-10-2017 19:28

– Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ράκα, στη Συρία, είχε μετατραπεί στη χειρότερη φυλακή του ISIS

– Ο… λαβύρινθος με τα τούνελ

– Τα βασανιστήρια που έκαναν οι τζιχαντιστές στους κρατούμενους

– Φωτογραφίες και βίντεο

Η Ράκα απελευθερώθηκε από τους τζιχαντιστές και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης… γιορτάζουν! Στο ίδιο μέρος, όπου -μέχρι πρότινος- οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν δημιουργήσει την «φυλακή του θανάτου». Μία από τις χειρότερες φυλακές του ISIS.

Ο δημοσιογράφος του Sky News, Στιούαρτ Ράμσεϊ, «ξεναγήθηκε» στους χώρους όπου οι κρατούμενοι βασανίζονταν μέχρι την ημέρα της εκτέλεσής τους. Πρόκειται για έναν… λαβύρινθο με τούνελ, που οδηγούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά. Έτσι ερμηνεύεται και το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές κατάφερναν να επιβιώσουν από τους εναέριους βομβαρδισμούς.

Φρικιαστικά βασανιστήρια στα κελιά

Υπήρχαν ξεχωριστές «πτέρυγες» για τους άνδρες και τις γυναίκες, όπου χωρούσαν συνολικά από 500 έως 1.000 άτομα.

Στα κελιά, άλλα μικρά και άλλα μεγαλύτερα, κρατούνταν ομάδες φυλακισμένων, ενώ υπήρχαν και τα κελιά σε διαστάσεις… κουτιών, για τις πιο σκληρές τιμωρίες.

Μέσα στα κελιά υπάρχουν ακόμα μεταλλικά κρεβάτια, όπου οι κρατούμενοι ξάπλωναν και οι τζιχαντιστές τους έκαναν ηλεκτροσόκ.

Εκτός από αυτά τα κρεβάτια, υπήρχαν και μηχανήματα που έμοιαζαν με αυτά των γυμναστηρίων. Σε αυτά, οι τζιχαντιστές έδεναν τους φυλακισμένους και τους… τέντωναν, για να τους σπάσουν την σπονδυλική τους στήλη.

Εξαντλημένοι και με σοβαρά τραύματα σε όλο το κορμό τους, σέρνονταν εκεί, όπου ήταν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου- για να εκτελεστούν.

Στους τοίχους υπάρχουν γραμμένα ονομάτα κρατουμένων και μηνύματα για τις οικογένειές τους. Ανάμεσα τους και αυτό του Sa’eed Britani με την ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2016. Από κάτω, υπήρχαν χαρακιές, που -προφανώς- αντιστοιχούσαν στις μέρες που έμεινε στη φυλακή, κάτι που συνηθίζουν να κάνουν οι κρατούμενοι.

Δείτε το βίντεο

Πηγές: Sky News, Mirror

Πηγή: www.newsit.gr