Παπαγγελόπουλος για προσωρινή διαταγή πόθεν εσχες: Κάποιοι θέλουν κάτι να κρύψουν


20-10-2017 19:39

«Κάποιοι κάτι θέλουν να κρύψουν» επίσημανε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία «πάγωσε» η υποβολή δηλώσεων ποθεν έσχες για τους δικαστες και τους εισαγγελείς.

«Συνεχίζουν να εκτίθενται και ερχονται σε πλήρη δυσαρμονία με το αισθημα δικαιου του ελληνικού λαού και της πλειοψηφίας των ελληνων δικαστών» πρόσθεσε επίσης.

Η προσωρινή διαταγή

Προσωρινή διαταγή εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, «παγώνοντας» τη νέα απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες, μόνο όμως ως προς τους δικαστές και εισαγγελείς (εν ενεργεία και συνταξιούχους) για δύο συνταγματικούς λόγους.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει για τις δηλώσεις των  ετών 2015 και 2016 και μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της σημερινής αιτήσεως-προσφυγής που κατέθεσαν οι δικαστικές Ενώσεις.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας  προσωρινή διαταγή δόθηκε από τον κ. Σακελλαρίου καθώς:

«α) η συγκρότηση του οργάνου, στο οποίο υποβάλλονται οι προαναφερθείσες δηλώσεις των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο των δηλώσεων αυτών, αντίκειται στα άρθρα 26 και 87 του Συντάγματος, και

β) ρυθμίσεις των νόμων που προβλέπουν την υποβολή των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και των Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων αντίκεινται σε συνταγματικές διατάξεις».

Πηγή: www.newsit.gr