Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Για να βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή πρέπει να υπάρχει λόγος»


20-10-2017 19:10

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό με την αμεσότητά του και το γέλιο που προσφέρει.

Φέτος επιχειρεί μέσα από την παράσταση «Η κατάρα της Ιρμα Βεπ» να μας γυρίσει πίσω στο τρενάκι (του τρόμου) των παιδικών μας χρόνων. Σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και μαζί με τον Φάνη Μουρατίδη μοιράζονται τη σκηνή του θεάτρου Βρετάνια.

Τι σας οδήγησε στην επιλογή της «Κατάρας της Ιρμα Βεπ»;

«Νομίζω ότι σε ένα έργο καταλήγεις μέσα από τις προσωπικές ανάγκες σου, τι θέλεις να πεις στον κόσμο. Για να βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή πρέπει να υπάρχει λόγος. Ο λόγος είναι να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο, να σμίξουν οι ενέργειες και να δημιουργηθεί αυτή η μαγεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μου κέντρισε το ενδιαφέρον η ανάγκη μου – ίσως κάτι σαν κρίση ηλικίας – να πάω λίγο πίσω».

Στα παιδικά σας χρόνια;

«Ναι, τότε που μαζί με τα αδέλφια μου φτιάχναμε σπιτάκια με σεντόνια και μπαίναμε μέσα και κάναμε διάφορους χαρακτήρες. Σαν θα ήθελα να κάνω ένα ταξίδι μέσα από ρόλους που δεν έχουν όρια. Και αυτό το έργο προσφέρει στον ηθοποιό τη δυνατότητα να μην έχει φρένο στην ερμηνεία του, στην υποκριτική του. Φυσικά υπάρχει ένας μπούσουλας. Μόνον που εδώ είναι ένα ταξίδι στην παιδική μας φαντασία, σε όλα αυτά που φοβόμασταν, σαν μια κωμωδία τρόμου. Να μπω στο τρενάκι του τρόμου, με την όρεξη όμως να μεταδώσω αυτή την ενέργεια στον κόσμο. Να ξεφύγει, να θυμηθεί και αυτός τα δικά του τρενάκια, το δικό του λούνα παρκ».

Πηγή: Βήμα