Γερμανία: Φόβος για "νέα γενιά τζιχαντιστών" στην χώρα


19-10-2017 22:13

Την ανησυχία της εκφράζει η Γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας (BfV) για νέα γενιά τζιχαντιστών που μπορεί να δράσει στην χώρα. Όπως σημειώνει είναι πιθανόν ανήλικοι που επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες στη Συρία και το Ιράκ, να εξελιχθούν σε έναν “στρατό” μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τουλάχιστον 950 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια για να πάνε στο Ιράκ και τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Περίπου το 20% εξ αυτών είναι γυναίκες και ένα 5% παιδιά.

Με την τζιχαντιστική οργάνωση να έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που είχε καταλάβει στη Συρία και το Ιράκ, πολλές από τις γυναίκες αναμένεται να επιστρέψουν με τα παιδιά τους. «Η Γερμανία χρειάζεται να προετοιμαστεί για τον κίνδυνο της ριζοσπαστικοποίησης των παιδιών«, δήλωσε ο επικεφαλής της BfV, ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.

«Βλέπουμε τον κίνδυνο παιδιών, που συναναστράφηκαν και υπέστησαν πλύση εγκεφάλου από τζιχαντιστές, να επιστρέφουν στην Γερμανία από εμπόλεμες ζώνες», τόνισε ο Μάασεν.

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα γενιά τζιχαντιστών που θα μεγαλώσει εδώ», συμπλήρωσε.

Πέρσι, ένας 12χρονος Γερμανο-ιρακινός απετράπη στην προσπάθειά του να πυροδοτήσει δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην δυτική πόλη Λουντβιχσχάφεν.

Πηγή: www.newsit.gr