Αμυντική πολιτική και μεταναστευτικό στο "επίκεντρο" της συνάντησης Μητσοτάκη – Γιούνκερ στις Βρυξέλλες


19-10-2017 16:00

Συνάντηση είχαν στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν για τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε, και παρουσίασε το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διήρκησε περίπου 40 λεπτά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Συζητήσαμε το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε μία ΕΕ που αλλάζει γρήγορα. Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην ΕΕ την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο».

«Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ είναι απολύτως εναρμονισμένες με αυτές της ΕΕ και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης. Ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, τη φύλαξη των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει και μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον διάλογο που ανοίγει για το μέλλον της ΕΕ» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντολ.

Πηγή: www.newsit.gr