Χολέρα στο Έλενα Βενιζέλου: Την Παρασκευή τα τελικά αποτελέσματα


19-10-2017 11:29

Σε ένα απίστευτο σήριαλ έχει εξελιχθεί το θέμα με την ανεύρεση του βακτηρίου της χολέρας στα υπόγεια του νοσοκομείου Ελενα Βενιζέλου. Την καταγγελία έκανε η ΠΟΕΔΗΝ προκαλώντας την οργή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Το βακτήριο της χολέρας εντοπίσθηκε σε λιμνάζοντα νερά στα υπόγεια του νοσοκομείου Ελενα Βενιζέλου. Το γεγονός επιβεβαίωσε και το υπουργείο Υγείας, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου με άλλη ανακοίνωση ενημέρωσε ότι τα αποτελέσματα θα βγούν την Παρασκευή.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ενόχλησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ο οποίος έγραψε στο facebook:

Τι έχει απαντήσει το νοσοκομείο Ελενα Βενιζέλου

Στις 05-10-2017 η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας έστειλε προς έλεγχο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, δείγματα τα οποία έλαβε από συγκεντρωμένα ύδατα στην αποθήκη ξηράς τροφής που βρίσκεται στο Α΄ Υπόγειο του κτιρίου Α΄. Τα ύδατα διέρρευσαν στην αποθήκη  από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού.

Η βοήθεια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ζητήθηκε για μια πρώτη εκτίμηση της μικροβιολογικής σύστασης του δείγματος. Το εργαστήριο, αναρμόδιο για έλεγχο υδάτων, έκανε μόνο ποιοτική καλλιέργεια και όχι ποσοτική η οποία γίνεται στα εξουσιοδοτημένα κέντρα (ΚΕΔΥ- Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας).

Για τα αποτελέσματα (ανεύρεση δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών), ενημερώθηκαν άμεσα, στις 13-10-2017, η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι οποίοι και αποφάσισαν το σφράγισμα της αποθήκης.

Άμεσα επίσης, ζητήθηκε η έκτακτη συνδρομή του ΚΕΔΥ, το οποίο δέχθηκε να τους σταλεί δείγμα για πλήρη έλεγχο. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή 20-10-2017. Μέχρι τότε, ο χώρος έχει σφραγιστεί και η Τεχνική Υπηρεσία έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του προβλήματος των συγκεντρωμένων υδάτων, λαμβάνοντας  ατομικά μέτρα προστασίας που  υποδεικνύονται από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

O Διοικητής

Δημήτρης Ι. Βεζυράκης

Πηγή: www.newsit.gr