Βόλος: Η βαλίτσα με τα 22.000 ευρώ και ο φόβος για τις τράπεζες – Η κλοπή και οι απίθανες εξηγήσεις


18-10-2017 11:14

Η επίμαχη βαλίτσα έκρυβε χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 22.000 ευρώ. Η ιδιοκτήτρια φοβόταν να τα καταθέσει σε τράπεζα…

Μπήκε στο σπίτι 77χρονης Ρομά στη Νέα Ιωνία για να κλέψει και αφαίρεσε από βαλίτσα το ποσό των 22.000 ευρώ. Η άτυχη 77χρονη δεν είχε φροντίσει να καταθέσει τα χρήματά της σε κάποια τράπεζα. Φύλασσε τις οικονομίες της σε μία βαλίτσα, ανάμεσα σε άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Το πρωί της 9ης Οκτωβρίου «ξημέρωσε» για εκείνη ένας πραγματικός εφιάλτης, όταν έντρομη διαπίστωσε ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά.

Η παθούσα και η οικογένειά της άρχισαν να κάνουν έρευνα για την υπόθεση και τελικά οδηγήθηκαν στα ίχνη του δράστη. Επρόκειτο για έναν 19χρονο, επίσης Ρομά, που είχε μπει στο σπίτι της 77χρονης ενώ εκείνη κοιμόταν και άρχισε να ψάχνει για αντικείμενα αξίας. Η παθούσα προσπάθησε να πάρει τα χρήματά της πίσω, αλλά, προφανώς, αδυνατώντας να βρει λύση, αποφάσισε να απευθυνθεί στην Αστυνομία.

Οι εξηγήσεις του δράστη για την κλοπή της βαλίτσας

Η γυναίκα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου την κλοπή και έδωσε και όλα τα στοιχεία της έρευνας. Άμεσα οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του δράστη. Ο 19χρονος χθες το μεσημέρι φέρεται να ομολόγησε την πράξη στην Αστυνομία. Πλην όμως υποστήριζε ότι… δεν θυμάται πού έβαλε τα χρήματα. «Είχα κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών», φέρεται να ισχυρίστηκε ο νεαρός Ρομά στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε εναντίον του δικογραφία για κλοπή, εξιχνιάζοντας την υπόθεση. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί, καθώς είχε περάσει το όριο του αυτοφώρου. Η οικογένεια τώρα της 77χρονης περιμένει εναγωνίως τη δίκη. Ο δράστης εντοπίστηκε, αλλά τα χρήματα που της έχει αφαιρέσει δεν ξαναγύρισαν στη βαλίτσα της.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr