Οι έρευνες της Ασφάλειας Πατρών για την έκρηξη στα δικαστήρια


17-10-2017 17:37

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις συνθήκες που συνέβη το ατύχημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 52χρονος υπάλληλος του τομέα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων.

Ο άτυχος άνδρας έχασε το χέρι του από τον καρπό και κάτω. Διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο και έκανε χειρουργική επέμβαση. Από την πρώτη στιγμή πήγε στο σημείο ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καθώς και αντιδήμαρχοι και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Άμεσα έφθασαν στο σημείο και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και συγκεκριμένα του τμήματος Κρατικής Ασφάλειας αλλά και του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Υλών, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του tempo24.

Το ζήτημα όμως είναι πώς συνέβη, τι συνέβη, ποιος έδωσε την εντολή για να πεταχτούν τα επικίνδυνα κατασχεμένα υλικά, αν γνώριζαν όσοι τα πέταξαν τι περιείχαν, αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή όχι. Γιατί κανονικά όλα αυτά τα κατασχεμένα υλικά, πρέπει να παραληφθούν και να καταστραφούν βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου.

Απαντήσεις για όλα αυτά, αλλά και για το τι ακριβώς περιείχαν οι σακούλες που εξερράγησαν, θα δώσει η Αστυνομία που κάνει την έρευνα.

Απόδοση ευθυνών ζητά ο Δήμος

Την απόδοση ευθυνών θα ζητήσει ο Δήμος Πατρέων, για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας, έπειτα από την έκρηξη συσκευασίας που μετέφερε ο ίδιος από τα δικαστήρια.

Όσον αφορά στις συνθήκες του συμβάντος, ο δήμος υποστηρίζει ότι «ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου, το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας».

Σύμφωνα με τον δήμο, η παραλαβή των υλικών από την υπηρεσία καθαριότητας έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου, το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των δικαστηρίων.

Πηγή: Tempo24