Γεννηματά: Οι Έλληνες φτωχοποιούνται και η κυβέρνηση κόβει κι άλλα επιδόματα


17-10-2017 14:16

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία την κατηγορεί ότι οδηγεί τους Έλληνες σε φτωχοποίηση. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι την ίδια στιγμή που τέσσερα εκατομμύρια βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, συνεχίζονται οι περικοπές στο ΕΚΑΣ τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα θέρμανσης.

Κατά την επίσκεψή της στη Λέσχη Φιλίας στην Κολοκυνθού, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «τέσσερα εκατομμύρια, περίπου, Έλληνες, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει περικοπές στην κοινωνική πολιτική. Περικοπές στο ΕΚΑΣ, στα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα θέρμανσης, την στήριξη των ανέργων» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Οι επικρίσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιας για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης, έστρεψε την κριτική της και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι -περίπου- οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο, ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτές και μιλά για δραστικές περικοπές στον δημόσιο τομέα, άρα και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής».

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «για μας, για την Κεντροαριστερά, ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τις ανισότητες και τις αδικίες. Έχουμε δημιουργηθεί για να τις αντιμετωπίσουμε, για να τις χτυπήσουμε και ιδιαιτέρα τώρα, μέσα στην κρίση που έχουν μεγαλώσει».

«Γι’ αυτό έχουμε παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για πραγματική αλληλεγγύη και κοινωνική προστασία σε αυτούς που έχουν ανάγκη». Με το Σχέδιο Ελλάδα μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα με ασφάλεια από την κρίση και να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας για αλλαγή στο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα από 3,5% στο 2% του ΑΕΠ. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε πραγματικά αυτούς που έχουν ανάγκη και να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη για να βγούμε οριστικά από το αδιέξοδο και την κρίση«.

Πηγή: www.newsit.gr