ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: Εμπλεκόμενος στην απαγωγή Λεμπιδάκη, είχε κάψει τα γραφεία μας


17-10-2017 14:08

Μέλος της ομάδας που οργάνωσε την απαγωγή Λεμπιδάκη ήταν ο εμπρηστής των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου μετά τις αποκαλύψεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη κατά την οποία συγχαίρει την ΕΛΑΣ για την επιτυχία της και παράλληλα καλεί τους πολίτες σε κοινό μέτωπο κατά της ανομίας.

Ο εμπρησμός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου και η απαγωγή Λεμπιδάκη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ηθικός αυτουργός της απαγωγής είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο είχε προκαλέσει πυρκαγιά στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου.

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιτυχή κατάληξη της απαγωγής του κ. Μ. Λεμπιδάκη, εκφράζει πρώτα από όλα τα συγχαρητήριά της στην Ελληνική Αστυνομία, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο αστυνομικό προσωπικό που συνέβαλε στην πολύμηνη επιχείρηση απελευθέρωσης και φυσικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ισχυρό μήνυμα αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στην Κρήτη και να εμπεδωθεί το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή.

«Στο Ρέθυμνο οι άνομες συμπεριφορές και η πολυεπίπεδη παραβατικότητα είχαν ενδημικά χαρακτηριστικά, ακριβώς γιατί στο παρελθόν υπήρχε πολιτική ανοχή και συγκάλυψή τους στο πλαίσιο της λειτουργίας του τοπικού πελατειακού συστήματος» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: Οι δράσεις δεν ήταν αυθόρμητες, ούτε είχαν πολιτικό χαρακτήρα

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η συμμετοχή μελών του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, στην εγκληματική συμμορία των απαγωγέων, αποδεικνύει ότι οι δράσεις αυτές δεν ήταν αυθόρμητες ούτε είχαν πολιτικό χαρακτήρα.

Στην ανακοίνωση μάλιστα υπογραμμίζονται και τα εξής: «Η περίπτωση του Αντιπροέδρου του ΣΑΟΡ που ήταν ταυτόχρονα και ο αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας του εμπρησμού των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στις 2/9/2017 (από την οποία θα μπορούσαν να είχαν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές), είναι πολύ χαρακτηριστική και διδακτική. Τι έχουν να πουν τώρα όσοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν ή να βρουν δικαιολογίες για την πράξη του, επειδή αυτό επέβαλλε η αντιπολιτευτική τους εμμονή και το αφήγημα της “κοινωνικής οργής” απέναντι στην “ανάλγητη κυβέρνηση”; Τι έχουν να πουν όσοι δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για τις “αποδοκιμασίες” υπουργών στο Επιμελητήριο ή για το βανδαλισμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο 2016, πάντα με τους ίδιους πρωταγωνιστές; Γιατί αγνόησαν κάποιοι την ενεργό συμμετοχή των ίδιων κύκλων στην κινητοποίηση κατά της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο 2016 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου;».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση καλεί όλους τους πολίτες σε κοινό μέτωπο κατά της ανομίας και της εγκληματικότητας και ζητεί να συμβάλλουν όλοι μαζί στην «επούλωση των πληγών» από τα προγράμματα λιτότητας και στην προσπάθεια βιώσιμης εξόδου της χώρας από την κρίση και τη δημοσιονομική επιτροπεία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr