Μητέρα με καρκίνο του μαστού πέθανε από αλκοόλ στην Ελλάδα


17-10-2017 12:55

Από δηλητηρίαση μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στις διακοπές της στην Ελλάδα πέθανε η Valerie Jones. Η 54χρονη μητέρα έπασχε από καρκίνο του μαστού.

Η Valerie Jones πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ενώ γιόρταζε ένα διάλειμμα από τη θεραπεία της για καρκίνο του μαστού. Μεταφέρθηκε στη Σαντορίνη από τον σύζυγό της Nigel για αποκατάσταση της υγείας της.

Ήταν τη δεύτερη μέρα των διακοπών της που η Valerie Jones έπινε κρασί κατά τη διάρκεια της περιήγησής της στα αξιοθέατα, στο μεσημεριανό και το βραδινό. Μετά ήπιε ένα κοκτέιλ με τον σύζυγό της πριν μπουν σε γαμήλιο πάρτι στο ξενοδοχείο τους.

Ο σύζυγός της αποφάσισε να γυρίσει στο δωμάτιό τους. Της πρότεινε να συνεχίσει να διασκεδάζει στο πάρτι που είχε κάνει νέους φίλους. Όταν ξύπνησε αργότερα μέσα στη νύχτα έμαθε ότι είχε καταρρεύσει στις τουαλέτες. Βρέθηκε αναίσθητη και πέθανε κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Αλκοόλ ή πνευμονικό οίδημα

Από τις τοξικολογικές προέκυψε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ σχεδόν 4,5 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο για οδήγηση. Τέτοια επίπεδα είναι αρκετά για να προκαλέσουν ξαφνικό θάνατο. Δεν είναι γνωστό πόσα ποτήρια κρασί είχε καταναλώσει, ενώ στην ακροαματική διαδικασία ανέφεραν ότι δεν είχε πρόβλημα αλκοολισμού.

Από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στην Ελλάδα προέκυψε ότι ο θάνατος της Valerie Jones, που πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα. Οι αρχές στη Βρετανία ωστόσο διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Πηγή: Dailymail