Δίωξη για δωροδοκιά στον πρόεδρο της Παρί με εμπλοκή και των… ελληνικών αρχών.


12-10-2017 19:32

Η εισαγγελία της Ελβετίας έχει ξεκινήσει ποινική διαδικασία εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, και του γενικού διευθυντή των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Κατάρ και προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας σχετικά με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Η ποινική διαδικασία ξεκίνησε μετά τη συνεργασία της εισαγγελίας της Ελβετίας με τις αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας αλλά και της Ελλάδας.

«Μπελάδες» για τον ισχυρό άνδρα της Παρί Σεν Ζερμέν

«Υπάρχει υποψία ότι ο Ζερόμ Βαλκ δέχθηκε αδικαιολόγητα πλεονεκτήματα από επιχειρηματία στον τομέα των αθλητικών δικαιωμάτων, αναφορικά με τη διανομή τηλεοπτικού σήματος για ορισμένες χώρες, ενόψει των Παγκοσμίων Κυπέλλων της FIFA του 2018, του 2026 και του 2030 και από τον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για ορισμένες χώρες, στα Μουντιάλ του 2026 και του 2030», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα (12/10) από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG).

Τον Μάρτιο του 2016, ο Βαλκ είχε θεωρηθεί ύποπτος από την OAG για κακοδιαχείρηση και άλλα αδικήματα. Έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του σε παραβατικές δραστηριότητες.

Πηγή: ΑΠΕ