Ισπανία: Άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών


12-10-2017 18:07

Απίστευτη ένταση σημειώθηκε στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της Εθνικής Ημέρας της χώρας. Διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονία συγκρούστηκαν σφοδρά με υποστηρικτές της ενωμένης Ισπανίας. Το ξύλο ήταν πρωτοφανή ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι εικόνες από το τι εκτυλίχθηκε σε κεντρικό δρόμο της Βαρκελώνης είναι σοκαριστικές.

Ισπανία Ισπανία

Ξύλο, και εκτόξευση καρεκλών και τραπεζιών

Διαδηλωτές είχαν κατέβει στην Βαρκελώνη με ισπανικές και καταλανικές σημαίες υποστηρίζοντας την ενωμένη Ισπανία. Το σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «Ναι στην Καταλονία, ναι στην Ισπανία».

Ισπανία Ισπανία

Ξαφνικά και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκαν με διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Όπως βλέπετε στο βίντεο έπεσε το… «ξύλο της αρκούδας»! Οι διαδηλωτές έριχναν καρέκλες και τραπέζια ο ένας στον άλλον για ώρα.

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση των αστυνομικών όπου χτύπησαν και αυτοί (!) τους διαδηλωτές που άρχισαν να διαλύονται.

Μαίνεται ο «εμφύλιος»

Πάντως το κλίμα στην Ισπανία παραμένει εκρηκτικό, έντεκα μέρες μετά από το ματωμένο δημοψήφισμα. Η χώρα έχει υποστεί τη χειρότερη πολιτική της κρίση μετά από το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου όπου περισσότεροι από 800 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ισπανία Ισπανία

Πηγή: www.newsit.gr