Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τις καταγγελίες


12-10-2017 15:53

Το FBI άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του μεγιστάνα του κινηματογράφου Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, με απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση δεκάδων γυναικών.

Παρότι δεν είναι γνωστό αν η εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης προέρχεται κατευθείαν από τον υπουργό Τζεφ Σέσιονς. Η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί πολιτική, δεδομένης της φιλίας του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν με την πολιτική αντίπαλο του Ντόλαντ Τραμπ, τη Χίλαρι Κλίντον.

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Δεν πήγε στην Ευρώπη

Το μέτρο αυτό ελήφθη εν μέσω φημών ότι ο Γουάινσταϊν σχεδίαζε να πάει στην Ευρώπη σε ελβετικό κέντρο θεραπείας για σεξουαλικές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς.

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Αυτό προκάλεσε στις αρχές φόβους για μια επανάληψη μιας κατάστασης όμοιας με του Ρομάν Πολάνσκι. Εκείνος είχε διαφύγει από τις ΗΠΑ για να αποφύγει τη δίωξη.

Ωστόσο, ο κινηματογραφικός παραγωγός φαίνεται πως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή… Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αριζόνα για θεραπεία στο The Meadows Center.

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν:  Η σχέση του με την Κλίντον

Ο Γουάινσταϊν χρηματοδότησε με μεγάλα ποσά την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον. Εκείνη δήλωσε σοκαρισμένη από τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς που διατυπώθηκαν σε βάρος του μεγιστάνα και είπε πως θα επιστρέψει τα χρήματα.

Και η αστυνομία της Νέας Υόρκης διέταξε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Γουάινσταϊν.

Πηγή: www.newsit.gr