Σταθάκης: Ξεκινά η επένδυση στην Ακαδήμια Πλάτωνος


11-10-2017 16:09

Σε καλό δρόμο βρίσκεται ο προγραμματισμός για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Σταθάκης.

Αισιόδοξος ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ότι πολύ σύντομα θα έχει καταλήξει θετικά ο διάλογος με την Black Rock για να υπογραφεί το σύμφωνο συνεργασίας για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα αυθέρετα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αρνήθηκε την κριτική της ΝΔ ότι η συγκεκριμένη επένδυση έχει βαλτώσει. Και πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «Η συγκεκριμένη επένδυση της Black Rock ήταν στα αζήτητα στα 8 χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ«.

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για την Ακαδημία Πλάτωνος!

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε «τραγωδία» όσα έγιναν επί ΝΔ στην συγκεκριμένη επένδυση. Καθώς δυο φορές απορρίφθηκε ο φάκελος που αφορούσε την επένδυση από το Συμβούλιο της Επικρατείας». Αντίθετα, αντέτεινε πως αυτή η σημερινή κυβέρνηση είναι εκείνη που με το ΚΑΣ κατάφεραν και ξεμπλόκαραν την επένδυση και εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα, για να περάσει από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και να είναι έτοιμο να σταλεί στο ΣτΕ.

Ακαδημία Πλάτωνος

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης είπε πως ήδη είναι σε εξέλιξη διάλογος με την εταιρεία για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας και θα ξεπεραστούν τα ένα – δυο νομικά θέματα που εκκρεμούν.

Υπογράμμισε πως με βάση τα αντισταθμιστικά οφέλη που προβλέπονται, στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να πληρώσει την απαλλοτρίωση του χώρου, να αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο και να αναβαθμίσει τον χώρο πρασίνου.

Στα πολιτικά παραλειπόμενα… της συνεδρίασης αξίζει να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιαννης Αντωνιάδης του έκανε μια νύξη για όσα αναφέρει γι αυτόν στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης, είπε πως δεν έχει προλάβει να το διαβάσει, και αρνήθηκε να τα προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο αφήνοντας να το κάνει εν καιρώ και όταν τα καθήκοντά του το επιτρέψουν.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr