Μακρόν: Παρουσίασε την… Ευρώπη του


26-09-2017 19:14

Το όραμά του για την Ευρώπη παρουσίασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Οικονομία, τρομοκρατία και… μεταρρυθμίσεις στην ατζέντα του.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμνανουέλ Μακρόν, μίλησε για την… δική του Ευρώπη. Αυτήν που οραματίζεται, με κάποια πράγματα να παραμένουν σταθερά και κάποια να αλλάζουν… από την ρίζα τους. Όλα αυτά σύμφωνα πάντα με την δική του πρόταση. Την οποία παρουσίασε στην Σορβόννη, στο Παρίσι.

Μακρόν

Ο Μακρόν επανεπιβεβαίωσε πως επιθυμεί η Ευρωζώνη να έχει το δικό της μπάτζετ. Αλλά και τον δικό της υπουργό Οικονομικών. Έναν υπέρ – υπουργό, δηλαδή, που να λειτουργεί για λογαριασμό της ΕΕ. Προσέθεσε πως αυτό αποτελεί το κλειδί για δυο πράγματα:

– Πρώτον, την εξασφάλιση της σταθερότητας του κοινού νομίσματος

– Δεύτερον την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων οικονομικών «κραχ»

«Το σημαντικό στοιχείο που διακυβεύεται δεν είναι ένας μηχανισμός που θα λύσει με έναν μαγικό τρόπο όλα μας τα προβλήματα. Αυτό που διακυβεύεται είναι να μειώσουμε την ανεργία, κάτι που επηρεάζει έναν στους πέντε νέους στην Ευρώπη«. Αυτό τόνισε ο Μακρόν, προθέτοντας πως η ιδέα του δεν έχει να κάνει με τα χρέη του παρελθόντος. Ούτε με το να προσπαθούμε να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα του ενός ή του άλλου κράτους.

Μακρόν Μακρόν

Οι βασικοί άξονες της πρότασης Μακρόν

Πρότεινε ακόμη κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό όσον αφορά στην Ασφάλεια, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Πηγή: www.newsit.gr