Εκδηλώσεις συγκίνησης για τα 223 χρόνια της Οδησσού


26-09-2017 15:46

Δείτε φωτογραφίες…

Με μεγάλη συγκίνηση και πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, οι πολίτες της Οδησσού γιόρτασαν τα 223 χρόνια από την ίδρυση της, με καταξιωμένους Έλληνες να έχουν μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των εορτών ενός εκ των σημαντικότερων λιμανιών του Ευξείνου Πόντου. Το ελληνικό στοιχείο, άλλωστε, ανά την ιστορία των αιώνων, υπήρξε καταλυτικό, στην πορεία της ιστορικής πόλης της Μαύρης Θάλασσας.

Παρόντες, κατά τις τρεις ημέρες εορτασμού της γραφικής Οδησσού, υπήρξαν σημαντικοί εκπρόσωποι της τέχνης και του αθλητισμού. Στην επίσημη εκδήλωση του Δημαρχείου της Οδησσού, ο πρόεδρος του ομώνυμου ιδρύματος, Παντελής Μπούμπουρας, αναφέρθηκε στους συνεκτικούς δεσμούς Ελλήνων και Ουκρανών ανά τους αιώνες, στην πόλη που «γέννησε» τη Φιλική εταιρεία.

Με παρούσα την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της πόλης το δήμαρχο Γκεννάντι Τρουχάνωφ, τους πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μπούμπουρα Παντελή και Σπύρο Μπούμπουρα, τον τεχνικό διευθυντή του Ομίλου Gefest Βασίλη Μπούμπουρα και τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό Δέσποινα Κουκουλοπούλου,  ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της στήλης των πρώτων Ελλήνων αποικιστών  της Οδησσού, ενώ σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της, τις σκάλες Ποτέμκιν, στην κατάμεστη από το κοινό συναυλία, η Demy ερμήνευσε το “This is love», αλλά και σημαντικά τραγούδια της ξένης ποπ σκηνής.

Στην ξεχωριστής αρχιτεκτονικής Όπερα,  η Φιλαρμονική Ορχήστρα Αμφιλοχίας, έφερε σε επαφή το Ουκρανούς πολίτες με τις σημαντικότερες δημιουργίες της ελληνικής τραγουδοποιίας, ενώ σε ένα από τα στάδια της πόλης οι παλαίμαχοι παίκτες του Ολυμπιακού και της ομάδας BIPA αναμετρήθηκαν σε ένα εξαιρετικής δράσης αγώνα.

Κατά τις ημέρες εορτασμών παρόντες στις σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης, που διοργανώθηκαν, υπό την χορηγία του Ιδρύματος Μπούμπουρα,  ήταν και η Dream team της φετινής Eurovision, ο συνθέτης του ελληνικής συμμετοχής Δημήτρης Κοντόπουλος, οι παρουσιαστές της βραδιάς Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου καθώς και ο επιχειρηματίας Ηλίας Κοκκοτός « Μας δίνει μεγάλη χαρά ότι κάθε χρόνο ενισχύεται η παρουσία ελληνικού στοιχείου στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και το δήμαρχο Οδησσού, που έχει αποδείξει ότι είναι πραγματικός Φιλέλληνας», τονίζει ο αντιπρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος Σπύρος Μπούμπουρας.

Πηγή: www.zappit.gr