Αποτελέσματα εκλογών Γερμανία: Τα πάνω – κάτω με τις έδρες


25-09-2017 12:57

Τα αποτελέσματα των εκλογών στης Γερμανία, “πάγωσαν” την Ευρώπη και κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Η είσοδος της ακροδεξιάς στην γερμανική βουλή δεν είναι πια στα λόγια αλλά αποτυπώνεται με αριθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν πήγε στον γάμο της Ελένης Τσολάκη και ανέβασε φωτογραφία της άβαφη

Για τα επόμενα 4 χρόνια το ακροδεξιό, φιλοναζιστικό, ξενοφοβικό κόμμα AfD θα είναι στη Βουλή με 94 βουλευτές!

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η κατανομή των εδρών στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) έχει ως εξής:

CDU/CSU – 246 έδρες,

FDP – 80 έδρες,

Πράσινοι – 67 έδρες,

Die Linke – 69 έδρες,

SPD – 153 έδρες,

AfD – 94 έδρες

Θα γίνει η κυβέρνηση Τζαμάϊκα;

Ποιές είναι οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης «Τζαμάικα», δηλαδή κυβέρνησης, με τη συμμετοχή των κομμάτων, τα χρώματα των οποίων σχηματίζουν τη σημαία της Τζαμάικα, διερωτάται το Spiegel.

«Η μοναδική πιθανότητα. Η τελευταία ευκαιρία. Φαίνεται ανησυχητικό. Μετά από αυτή την εκλογική βραδιά, οι μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι Χριστιανική Ένωση, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι βρίσκονται υπό πίεση και κυρίως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Το SPD, όπως ξεκαθάρισε, δεν προσφέρεται για συνεργασία και η Μέρκελ δεν έχει σχέδιο Β. Η λύση ονομάζεται Τζαμάικα, αλλιώς δεν υπάρχει καμία».

Η Welt εκφράζει παρόμοια άποψη και γράφει πως στη Μέρκελ δεν απομένει παρά «η Τζαμάικα».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ταυτόχρονα υπέρ και κατά του εαυτού της – από τη μια υποστήριζε ότι η αθρόα προσέλευση των προσφύγων το 2015 δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί και από την άλλη ότι τότε είχε πράξει ορθά: μια συνταγή για απώλεια ψήφων.

Από την Κυριακή εκπροσωπούνται εφτά κόμματα στην ομοσπονδιακή βουλή. Τα κόμματα εκτός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία φαίνεται, στην πλειονότητά τους, να χάνουν την ψυχραιμία τους».

Το άλλο μεγάλο θέμα βέβαια που απασχολεί το γερμανόφωνο Τύπο είναι τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Η εφημερίδα Express της Βόννης έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Κέρδισε η Χριστιανική Ένωση αλλά θριάμβευσε η Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Με πληροφορίες από DW

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρήνος για την 8χρονη Ευαγγελία – Άφησε την τελευταία της πνοή

Δείτε τον Τάσο Μπουγά για πρώτη φορά χωρίς γυαλιά και… θα καταλάβετε το λόγο που ΔΕΝ τα βγάζει ποτέ!

Δούκισσα Νομικού: Η φωτογραφία που ανέβασε στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της

Πηγή: www.newsit.gr