Φόνισσα Μαρία. 32 οι νεκροί και εικόνες καταστροφής στην Καραϊβική


22-09-2017 16:25

Φονικότατο αποδεικνύεται το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία από την Καραϊβική. Τώρα, κατευθύνεται στα νησιά Τέρκς και Κέικος.

Ο κυκλώνας Μαρία κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του από το Πουέρτο Ρίκο και άλλα νησιά στην Καραϊβική. Οι άνεμοι και οι βροχές κατέστρεψαν σπίτια και προκάλεσαν πλημμύρες. Οι εικόνες συγκλονιστικές. Μέχρι στιγμής, 32 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Η Μαρία είναι ο δεύτερος μεγάλος κυκλώνας που πλήττει αυτόν τον μήνα την Καραϊβική. Είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει το Πουέρτο Ρίκο εδώ και σχεδόν 90 χρόνια.

Μαρία

Προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νησιά και η στάθμη ποταμών έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Ανυπολόγιστη καταστροφή

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nuevo Dia. Δεκατέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στο νησί Ντομίνικα, που έχει πληθυσμό περίπου 71.000 κατοίκους. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο γαλλικό έδαφος της Γουαδελούπης και ένας στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Μαρία

Ο κυβερνήτης του Πόρτο Ρίκο Ρικάρντο Ροσέλο επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σάββατο από το βράδυ μέχρι τα χαράματα. Ο πληθυσμός του νησιού είναι 3,4 εκατ. άνθρωποι.

Μαρία Καραϊβική Μαρία

Η Μαρία είναι ένας κυκλώνας κατηγορίας 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Saffir-Simpson. Συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 205 χλμ/ώρα. Στις 09:00 ώρα Ελλάδας βρισκόταν σε απόσταση 70 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά του νησιού Γκραντ Τερκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Reuters