Πετρελαιοκηλίδα: Νέο άδειασμα Κουρουμπλή από EMSA.


21-09-2017 18:18

Εκπρόσωπος Τύπου του EMSA αδειάζει για… δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στην υπόθεση με την πετρελαιοκηλίδα. Τι αναφέρει η Radina Russeva.

Το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», στην Σαλαμίνα την Κυριακή 10.09.2017, προκαλεί ακόμη τριγμούς… Η πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο προκάλεσε ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σε δεκάδες παραλίες του Σαρωνικού. Και φυσικά η υπόθεση έγινε πεδίο αντιπαράθεσης και στο πολιτικό φάσμα. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία κονταροχτυπιούνται διαρκώς, ενώ στο «παιχνίδι» μπαίνει και ο EMSA.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επίμονα την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός Ναυτιλίας, από την πλευρά του, αρνείται πεισματικά. Ένα από τα πιο ουσιώδη ζητήματα, είναι αυτό των αντανακλαστικών της ελληνικής κυβέρνησης. Το Μαξίμου διατείνεται πως ενήργησε άμεσα. Αντιθέτως, η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά, κάνοντας λόγο για ολιγωρία.

EMSA: Στην Κύπρο το κοντινότερο πλοίο

EMSA

Και κάπου εδώ, έρχεται η εκπρόσωπος Τύπου του EMSA, Radina Russeva, να διαψεύσει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο υπουργός Ναυτιλίας, απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις της ίδιας εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού, δήλωνε πως το κοντινότερο πλοίο στην Ελλάδα (σ.σ. εκτός από αυτό που βρίσκονταν στην χώρα μας και τελικά επιχείρησε για την απορρύπανση), βρίσκονταν στη Μάλτα.

Πηγή: www.newsit.gr