Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ταρακούνησε Νεμέα και Κόρινθο.


20-09-2017 12:14

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Νεμέα και Κόρινθο. Στα 5 χιλιόμετρα το εστιακό του βάθος. Δεκάδες κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου…

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 11.40 ανάμεσα στη Νεμέα και την Κόρινθο. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις το μέγεθός του ήταν 3,8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμός ήταν επιφανειακός, με το εστιακό του βάθος μόλις στα 5 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή τόσο στη Νεμέα όσο και στην Κόρινθο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου με προσοχή.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, άρχισε να δέχεται μαζικά κλήσεις λίγο μετά το σεισμό. Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι, η δόνηση ήταν εξαιρετικά ισχυρή με πολλούς να βγαίνουν από τα σπίτια και να τηλεφωνούν στους δικούς τους ανθρώπους. Αυτή η αίσθηση εξηγείται από το μικρό εστιακό βάθος του σεισμού.

Σεισμός

Το newsit.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και σας ενημερώνει άμεσα για όποια νεώτερη πληροφορία με διαρκή ροή ειδήσεων. Σε νεώτερες αναρτήσεις περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ.

Η ενημέρωση από το newsit.gr σε όλα τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας γίνεται με ταχύτητα, πληρότητα και εγκυρότητα, με στόχο την αξιόπιστη μετάδοση πληροφοριών στους χρήστες του διαδικτύου που παρακολουθούν τις ειδήσεις για τις ελληνικές και διεθνεις εξελίξεις.

Πηγή: www.newsit.gr