Νικολόπουλος: Ουδείς Ψυχάρης είναι αήττητος και υπεράνω των νόμων


12-09-2017 18:54

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής εξαπέλυσε σφροδρή επίθεση στον Σταύρο Ψυχάρη, με αφορμή την παραπομπή σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του Εκδότη καθώς και δέκα τραπεζικών στελεχών.

«Ελάχιστοι πίστευαν ότι ο κάποτε «άτρωτος» Σταύρος Ψυχάρης θα καθόταν στο σκαμνί. Ένας απ’ αυτούς ήταν ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος πρωτοστάτησε για να οδηγηθεί ο πρώην εκδότης του ΔΟΛ στη Δικαιοσύνη.

Και όντως, η Εισαγγελέας Εφετών Αικατερίνη Αντωνίου εισηγήθηκε με πρότασή της την παραπομπή για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και για απιστία οι δέκα συγκατηγορούμενοι του, στελέχη της Alpha Bank.

Η υπόθεση , για την οποία ασκήθηκε πριν περίπου έναν χρόνο ποινική δίωξη μετά από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα , αφορά δάνειο 57 εκ. ευρώ, που είχε λάβει ο κ. Ψυχάρης από την Alpha Bank, με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του οργανισμού από το Χρηματιστήριο.»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Συκοφαντήθηκα και λοιδορήθηκα προ έτους από το «Συγκρότημα», αλλά χαλάλι. Αποδεικνύεται ότι δεν κυνηγούσα ανεμόμυλους. Η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε σοβαρά και υπεύθυνα το καθήκον της. Δεν προτίθεμαι να υπερτονίσω την όποια δική μου συμβολή σ’ αυτή την εξέλιξη.

Ήταν καθήκον μου, με όποιο κόστος, να δώσω τη μάχη για να μην υπάρχει η αίσθηση στην ελληνική κοινωνία ότι οι μεγαλόσχημοι είναι στο απυρόβλητο. Χαίρομαι, εξ ονόματος των απλών συνανθρώπων μας, που αποδεικνύεται ότι ουδείς Ψυχάρης είναι ανέλεγκτος, αήττητος και υπεράνω των νόμων».