Τσίπρας: "Το Μπελογιάννης και τα μάτια σου"


12-09-2017 18:05

Την Ουγγαρία επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για την 67η Σύνοδο του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του ΠΟΥ. Η αναφορά στο χωριό “Νίκος Μπελογιάννης”.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουδαπέστη. Η συνάντηση αυτή έγινε λίγο πριν αναχωρήσει από την ουγγρική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο του χωριού «Νίκος Μπελογιάννης». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός τού είπε πως έχουν γίνει κάποια έργα στο ομώνυμο χωριό. «Το Μπελογιάννης και τα μάτια σου, του είπα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Αναφέρονταν στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Ούγγρο ομόλογό του.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το χωριό έχει μία πολύ σημαντική ιστορία. Επίσης ότι το όνομά του είναι το όνομα ενός ήρωα που έδωσε τη ζωή του για τις ιδέες του και για να είναι η χώρα μας ελεύθερη. Όπως πρόσθεσε, ο Μπελογιάννης τιμήθηκε στην Ουγγαρία και πρόσφατα τιμήθηκε και από εμάς στην Ελλάδα, με το Μουσείο Μπελογιάννη στη γενέτειρά του.

Τσίπρας

Τσίπρας: Η συνάντηση με τον Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεέσους και η ομιλία του

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεέσους. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα συνεργασίας Ελλάδος – ΠΟΥ, ενώ ο δεύτερος αποθέωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πηγή: www.newsit.gr