Δολοφονία Φαίης Μπλάχα: Έσπασαν τα ισόβια για τον Βαγγέλη Στεφανάκη – Το ελαφρυντικό που του αναγνώρισαν


12-09-2017 17:28

– Ομόφωνη η απόφαση για τον 29χρόνο κατηγορούμενο για την δολοφονία της Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη

– Διαφώνησε η εισαγγελέας της έδρας για την αναγνώριση ελαφρυντικών

– Ένοχη και η αδερφή της άτυχης Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα, για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας

– Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την αγόρευση της εισαγγελέως

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον 29χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη, καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς έκρινε ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την 23χρονη Φαίη Μπλάχα στο νοσοκομείο.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση με την οποία του είχε επιβληθεί η ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο.

Στην αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα Μπλαχα το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου να «σπάσουν»τα ισόβια ήταν ομόφωνη. Αντίθετη γνώμη εξέφρασε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ζήτησε την μη αναγνώριση ελαφρυντικών και στους δυο κατηγορουμένους.

Πηγή: www.newsit.gr