Ναδάλ: «Δεν φαντάζομαι μια Ισπανία χωρίς την Καταλονία»


12-09-2017 15:42

Ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ, πρώτος τενίστας στον κόσμο και καταγόμενος από τη Μαγιόρκα, πήρε σήμερα θέση κατά της διεξαγωγής την 1η Οκτωβρίου στην Καταλονία ενός δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση, μιας ψηφοφορίας την οποία επιδιώκουν οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας, αλλά απαγορεύουν οι ισπανικοί θεσμοί.

«Πιστεύω πως την 1η Οκτωβρίου (η ψηφοφορία αυτή) δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επειδή, κατά την άποψή μου, όλοι οφείλουν να σέβονται τους νόμους», δήλωσε ο Ναδάλ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Οι νόμοι είναι αυτοί που είναι και δεν μπορούμε να τους αγνοούμε μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να τους αγνοήσουμε. Δεν μπορώ να περάσω ένα κόκκινο φανάρι επειδή αυτό το κόκκινο φανάρι δεν μού φαίνεται σωστό», εξήγησε.

Γεννημένος στο Μανακόρ της Μαγιόρκας στις Βαλεαρίδες, ο Ναδάλ είναι μέλος του Real Club de Tenis Barcelona (RCTB), της λέσχης που οργανώνει κάθε χρόνο στη Βαρκελόνη το τουρνουά ATP 500. Ο πρώτος τενίστας στον κόσμο έχει κερδίσει δέκα φορές το τουρνουά αυτό και το όνομά του έχει δοθεί στο κεντρικό γήπεδό του.

«Δεν φαντάζομαι μια Ισπανία χωρίς την Καταλονία»

«Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Καταλανούς, αλλά αισθάνομαι επίσης πολύ Ισπανός. Δεν φαντάζομαι μια Ισπανία χωρίς την Καταλονία. Δεν θα ήθελα να το δω αυτό», συνέχισε ο Ναδάλ.

«Εκτιμώ πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης επειδή ενωμένοι είμαστε πιο ισχυροί απ’ ό,τι διαιρεμένοι. Η Ισπανία είναι καλύτερη με την Καταλονία και η Καταλονία είναι καλύτερη με την Ισπανία», κατέληξε.

Πηγή: www.newsit.gr