Eldorado Gold: "Πόλεμος" ανάμεσα σε κυβέρνηση – ΝΔ


11-09-2017 17:04

Κόντρα δίχως τέλος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση της Eldorado Gold. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας αποκλειστικά στο newsit.gr ξεκαθαρίζει ότι η Eldorado Gold πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της για τη προστασία του περιβάλλοντος απέναντι στην κυβέρνηση και στους κατοίκους της περιοχής.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν την ενδιαφέρει ούτε το περιβάλλον ούτε η ποιότητα ζωής των πολιτών γι’ αυτό τάσσεται άνευ όρων υπέρ της El Dorado» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης στο newsit.gr.

Και συνέχισε: «Πρόκληση αποτελεί όμως, η στάση μερικών υποψηφίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι οποίοι ακολουθούν τον ίδιο δρόμο με τη Νέα Δημοκρατία, υπηρετώντας κι αυτοί άνευ όρων τα μεγάλα συμφέροντα. Η κυβέρνηση είναι υπέρ της επένδυσης, με μία προϋπόθεση: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και οι δεσμεύσεις της εταιρείας για τη προστασία του περιβάλλοντος απέναντι στην κυβέρνηση και στους κατοίκους της περιοχής».

ΝΔ: «Στέλνετε στα τσακίδια τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους»

Σκληρή κριτική αλλά και απάντηση στις κυβερνητικές πηγές που  έκαναν λόγο για «ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του προέδρου Μακρόν και την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ» έδωσε η ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις πράξεις τους, ξεδιάντροπα ομολογούν ότι αδιαφορούν και για τις επενδύσεις και για τους εργαζόμενους», απαντά η ΝΔ σε «κυβερνητικές διαρροές» και προσθέτει: «Μια κυβέρνηση που στέλνει στα «τσακίδια», όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, έχει πολύ θράσος για να εγκαλεί την αντιπολίτευση».

Εν αρχή ην ο Μητσοτάκης

Οι κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του προέδρου Μακρόν και την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ».

Αυτό ήταν το σχόλιό τους στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για την Eldorado Gold.

Όπως πρόσθεσαν, αυτή η απόπειρα «δεν θα έχει καμία τύχη. Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62».

Νέο μοντέλο ανάπτυξης

«Ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία» ανέφεραν τα κυβερνητικά στελέχη.

Σημείωσαν, δε, ότι «η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας:

– Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.

– Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

– Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

– Και πάνω από όλα τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.

Καμία αναφορά στην Eldorado Gold

Χωρίς να αναφέρουν την Eldorado Gold, οι κυβερνητικές πηγές, έστειλαν σαφέστατο μήνυμα: μίλησαν για τη ΝΔ και τους δορυφόρους της.

Για εκείνους που επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης, που στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρείας ας απαντήσει:

Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας;

Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρεία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες;

Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;», κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές.

 

Πηγή: www.newsit.gr