Άνοιξαν τα σχολεία με… πρόστιμα της τροχαίας σε λεωφορεία – Μοίρασε φυλλάδια για τη οδική ασφάλεια


11-09-2017 16:06

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών στα θέματα της οδικής Ασφάλειας ανέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί της τροχαίας μοίρασαν φυλλάδια την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων, ενώ πραγματοποίησαν και στοχευμένους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία.

Μάλιστα διαπιστώθηκαν και παραβάσεις στους ελέγχους αυτούς, με τα πρόστιμα να είναι «τσουχτερά» όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής μοίρασαν σήμερα (11.09.2017) το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

-τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα

-την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές

-την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση τους

-Παράλληλα, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, κατά τη διάρκεια των οποίων και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες ελέγχθηκαν (343) σχολικά οχήματα και βεβαιώθηκαν (20) παραβάσεις, εκ των οποίων:

-7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

-3 σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος

-3 για φθαρμένα ελαστικά

-2 για έλλειψη πυροσβεστήρα

-5 λοιπές παραβάσεις

Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς»

Πηγή: www.newsit.gr