Υπαινιγμοί Γεροβασίλη για υπονόμευση του πρωθυπουργού από την Eldorado Gold


11-09-2017 15:27

“Καρφιά” για την Eldorado Gold εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ανακοίνωση αναστολής των δραστηριοτήτων της στην Χαλκιδική. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης λίγο πολύ ότι η εταιρεία επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, με σκοπό να υπονομεύσει τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα για προσέλκυση επενδυτών στην χώρα.

Σε δηλώσεις της στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι στη ΔΕΘ δόθηκαν οι απαντήσεις και όλα τα βήματα, τα οποία έχει μπροστά της η κυβέρνηση μέχρι την έξοδο από την επιτροπεία, τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος, γι’ αυτόν παλεύουμε όλο αυτό το διάστημα».

Απαντώντας στο θέμα της Eldorado Gold, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε εμπεριστατωμένα όλες τις διαστάσεις για το τι εννοούμε ανάπτυξη και επενδύσεις», τονίζοντας ότι «ανάπτυξη με όρους, οι οποίοι δεν θα στηρίζουν το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα και δεν θα είναι ανάπτυξη υπέρ του κοινωνικού συνόλου είναι νεοφιλελεύθερη αντίληψη που αντιλαμβάνεται τους επενδυτές με όρους αποικιοκρατίας και είναι, προφανώς, στον αντίποδα της δικής μας πολιτικής».

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «η Eldorado, παρόλο που βρίσκεται σε διαιτησία, επέλεξε τη χρονική συγκυρία για να βάλει πολιτικό πρόσημο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ».

«Μένει να δούμε τι εννοεί ακριβώς η Eldorado. Δεν θέλουμε να φεύγουν επενδύσεις από τον τόπο, αλλά αυτό ξεπερνάει την πρόθεση και τα βήματα τα οποία έχει κάνει η κυβέρνηση».

Αναφερόμενη στην μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα, η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι το λεγόμενο «Δημόσιο 2020» έχει πολλά βήματα, είναι τριετές στρατηγικό σχέδιο, στο τέλος του οποίου κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα έχουν απέναντί τους ένα γρήγορο, ευέλικτο, αποτελεσματικό Δημόσιο, όχι γραφειοκρατικό και πελατειακό.

Η στρατηγική αυτή είναι συμφωνημένη και με τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ μερικά στοιχεία της είναι μέρος των αξιολογήσεων όσον αφορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: www.newsit.gr