Βόρεια Κορέα: Νέες απειλές προς ΗΠΑ. "Θα υποτάξουμε τους γκάνγκστερ"


11-09-2017 8:56

Δεν σταματάει να προκαλεί η Βόρεια Κορέα. Ευτυχώς, αυτή τη φορά οι απειλές ήταν λεκτικές και δεν συνοδεύτηκαν από κάποια πυρηνική ή άλλους είδους δοκιμή.

Στο στόχαστρο ξανά η Ουάσινγκτον. Η Βόρεια Κορέα απείλησε τις ΗΠΑ πως θα τους προκαλέσει «τη μεγαλύτερη από τις οδύνες και τους πόνους» που έχουν ποτέ βιώσει.

Και θα το κάνει αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στο ψήφισμα κατά της Πιονγκγιάνγκ και την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων από τον ΟΗΕ μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή του καθεστώτος.

Η νέα απειλή έρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας. Η ανακοίνωση μεταδώθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας, απειλεί την Ουάσινγκτον ότι αν «καταθέσει αυτό το παράνομο «ψήφισμα» που θα προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, η Βόρεια Κορέα θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να καταστεί απόλυτα βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα».

«Τα μέτρα που θα ληφθούν θα προκαλέσουν στις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη από τις οδύνες και τους πόνους (που έχουν βιώσει) σε ολόκληρη την ιστορία τους» τονίζει το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας.

«Η υφήλιος θα γίνει μάρτυρας του τρόπου με τον οποίο η Βόρεια Κορέα υποτάσσει τους Αμερικανούς γκάνγκστερ μέσω μιας σειράς ενεργειών που θα είναι οι σκληρότερες που έχουν ποτέ φανταστεί» σημειώνεται.

Σήμερα η απόφαση για τη Βόρεια Κορέα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει σήμερα (11.09.2017) το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) επί του σχεδίου απόφασης των ΗΠΑ, για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η Κίνα και η Ρωσία, που έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο, θα υποστηρίξουν το σχέδιο.

Απαιτούνται εννέα ψήφοι χωρίς την άσκηση βέτο, από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία την Ρωσία ή την Κίνα, προκειμένου το ψήφισμα να εγκριθεί.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Οι ΗΠΑ διένειμαν την Κυριακή στις υπόλοιπες 14 χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ένα τροποποιημένο κείμενο του σχεδίου απόφασης.

Προβλέπει να επιβληθεί ένα «προοδευτικό» εμπάργκο στο πετρέλαιο που προορίζεται για την Πιονγκγιάνγκ.

Επίσης, την πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών υφαντουργικών προϊόντων που παράγονται στη Βόρεια Κορέα, μέτρα για τον επαναπατρισμό βορειοκορεατών που εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά και την επιθεώρηση ύποπτων βορειοκορεατικών πλοίων στη θάλασσα.

Ωστόσο οι διατυπώσεις είναι λιγότερο σκληρές από το αρχικό κείμενο. Από το σχέδιο έχει αφαιρεθεί το πάγωμα τυχόν πόρων του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ