Πρόεδρος Eldorado Gold : Άλλα μας λένε και άλλα κάνουν


11-09-2017 8:09

Η απόφαση φαίνεται είχε δρομολογηθεί. Πριν σκάσει η “βόμβα” από την Eldorado Gold για την αναστολή της επένδυσης στην Ελλάδα ο ίδιος ο πρόεδρός της, Τζορτζ Μπέρνς με συνέντευξή του δήλωνε την απογοήτευσή του για τη στάση της Κυβέρνησης.

Ο Τζορτζ Μπερνς, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τον περασμένο Απρίλιο, σε συνέντευξή του, χθες, στην εφημερίδα Καθημερινή, έλεγε ότι αν η κυβέρνηση μπλοκάρει οριστικά την επένδυση “θα είναι νομικά εκτεθειμένη απέναντί μας” και θα υπάρξουν αγωγές.

“Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη οδό για να πάρουμε τις απαραίτητες άδειες και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε”, δήλωσε ο κ. Μπερνς,, τονίζοντας παράλληλα πως “αν όμως δεν μπορούν οι διαφορές μας με την κυβέρνηση να επιλυθούν με φιλικό τρόπο, θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα των μετόχων και των εργαζομένων μας”.

Όπως τόνιζε μάλιστα στην συνέντευξή του ο κύριος Μπέρνς η κυβέρνηση στα λόγια στηρίζει, ωστόσο στην πράξη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα:

“Κάθε φορά που βλέπω τον κ. Σταθάκη μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να προχωρήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι τα λόγια του δεν είναι συνεπή με τις πράξεις. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την ατζέντα του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, που προσπαθεί δημοσίως και σθεναρά να προσελκύσει ξένους επενδυτές και να επιταχύνει την ανάκαμψη της οικονομίας. Διάβασα ένα άρθρο στην εφημερίδα σας αυτήν την εβδομάδα που με ενθουσίασε. Ο κ. Τσίπρας έλεγε στους υπουργούς του ότι πρέπει να περιορίσουν τη γραφειοκρατία και τα ανούσια πράγματα που αποτρέπουν τις επιχειρήσεις από το να απογειωθούν. Σκέφθηκα ότι αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε – αλλά συνεχίζουμε να μη βλέπουμε κάποια βελτίωση”.

Πηγή Καθημερινή