Εξαφάνιση – μυστήριο στην Υπάτη


10-09-2017 20:19

40 χιλιόμετρα σε διάμετρο δράσης, έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή πυροσβέστες και εθελοντές στους ορεινούς όγκους της Υπάτης, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος από τον εξαφανισμένο βοσκό, ηλικίας 71 ετών, που αγνοείται στην περιοχή από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο βοσκός έφυγε από το σπίτι του στο Μεσοχώρι Υπάτης για να φροντίσει τα ζώα του και από τότε αγνοείται η τύχη του. Από το πρωί του Σαββάτου που η μία του κόρη δήλωσε την εξαφάνιση, κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική με την 7η ΕΜΑΚ, καθώς και Εθελοντικές Ομάδες Διάσωσης όπως του Χιονοδρομικού Ομίλου Λαμίας και της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Υπάτης.

Χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας ερευνών συζητήθηκε το ενδεχόμενο ο ηλικιωμένος να απομακρύνθηκε από τα καθιερωμένα μονοπάτια, προκειμένου να εντοπίσει τα χαμένα ζώα του, αφού τις προηγούμενες ημέρες, λύκος ή λύκοι είχαν επιτεθεί πνίγοντας ορισμένα από αυτά. Πράγματι κατά τη διάρκεια των ερευνών βρήκαν κουφάρια από δαγκωμένα ζώα, αλλά κανένα ίχνος από τον εξαφανισμένο κτηνοτρόφο.

 

Οι έρευνες σταμάτησαν στις 9 το βράδυ του Σαββάτου και από της 7 το πρωί της Κυριακής, ξεκίνησαν στην κυριολεξία από την αρχή. Αυτή τη φορά είχαμε και την προσθήκη της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Φθιώτιδας, αλλά και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φωκίδας που έφτασε από την Άμφισσα.

«Χτένισαν» κάθε πιθανό σημείο χωρίς να βρουν ίχνος από τον εξαφανισμένο βοσκό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δικών του ανθρώπων, είχε πάρει μαζί του ένα τσεκούρι, το μπουφάν του, κολατσιό και γενικά διάφορα αντικείμενα που ήλπιζαν ότι κάτι από όλα αυτά θα βρισκόταν σε κάποιο απόκρημνο σημείο.

 

 

Τελικά λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι δόθηκε σήμα να σταματήσουν οι έρευνες από τις διασωστικές ομάδες και επισήμως αναλαμβάνει η Αστυνομία που θα πρέπει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα. Στο σημείο παρέμεινε πάντως και ο σκύλος της 7ης ΕΜΑΚ και πλέον θα περιμένουμε την πορεία των νέων ερευνών για νέα στοιχεία στην εξαφάνιση – μυστήριο.

Πηγή: LamiaReport