Φθιώτιδα: Τους έπιασαν μέσα στη χασισοφυτεία. Μέχρι και 3 μέτρα τα δενδρύλλια.


10-09-2017 14:13

Η φυτεία με 60 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε παραποτάμια δασώδη περιοχή, στο Ζηλευτό Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι δύο Έλληνες καλλιεργητές στη χασισοφυτεία, ηλικίας 47 και 48 ετών. Τα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και τριών μέτρων ξεριζώθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα για την περιποίησή της, γεννήτρια άντλησης νερού, ποσότητα κάνναβης κ.α.

Πώς τους έπιασαν

Οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τη φυτεία και την είχαν σε διακριτική επιτήρηση. Χθες το μεσημέρι, τη στιγμή που ο 48χρονος με τον 47χρονο μπήκαν στο χώρο της φυτείας για να περιποιηθούν τα δενδρύλλια, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

χασισοφυτεια

Εκτός από τα δενδρύλλια, κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα για την περιποίησή της καλλιέργειας (σκαπτικά εργαλεία, νάιλον συσκευασία με λίπασμα, ψεκαστήρας),

μία βενζινοκίνητη γεννήτρια, με την οποία αντλούσαν νερό από τον ποταμό, για το πότισμα των δενδρυλλίων,

δύο πλαστικά δοχεία με βενζίνη και ζιζανιοκτόνο, τα οποία έφεραν οι καλλιεργητές κατά την είσοδό τους στη φυτεία, καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του 47χρονου.

Την προανάκριση κάνει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.