ΔΕΘ 2017 – Τσίπρας: "Τέλος το Grexit, ήρθε το… Grinvest" – "Παρατείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας"


09-09-2017 22:42

Για το τέλος του κινδύνου του Grexit και τον ερχομό πλέον του… Grinvest έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 82ης Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην -όπως είπε- ανάκαμψη της χώρας, και το ότι πλέον έρχονται όλο και περισσότερες επενδύσεις. Μάλιστα χρησιμοποίησε την φράση “καλωσήρθε η ανάπτυξη”

Εξήγγειλε επίσης πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπου θα επιδοτούνται εργοδότες που προσλαμβάνουν νέους στην επιχείρησή τους.

Έκανε ιδιαίτερη φορά στην τιμώμενη χώρα, την Κίνα σημειώνοντας ότι με την Ελλάδα την συνδέουν δεσμοί φιλίας.

Υποστήριξε επίσης πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έως τώρα έχει επιδείξει κοινωνικό έργο, έχοντας κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε να υάρξει ανακατανομή του πλούτου και να προστατευτούν οι κοινωνικές ομάδες.

Αναλυτικά η ομιλία του πρωθυπουργού:

«Θα μιλήσω για το αύριο για το μεγάλο στοίχημα που ανοίγεται μπροστά μας , το μεγάλο καθήκον της στιγμής είναι κοινό για όλους μας. Να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί και να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς.

Θα ήθελα να αρχίσω με μια ιδιαίτερη αναφορά στη τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, την Κίνα. Μια χώρα με μακραίωνη ιστορία, παράδοση και κουλτούρα, ένας αρχαίος πολιτισμός, πρωταγωνίστρια σήμερα των διεθνών εξελίξεων.

Συνδεόμαστε μαζί σας με ειλικρινή φιλία και αλληλοεκτίμηση εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ειδικά όμως τα τελευταία χρόνια εμβαθύνουμε διαρκώς τη συνεργασία μας με οικονομικές και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Η διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης είναι άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για την εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες μας.

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, και ευελπιστώ ότι οι σχέσεις μας θα γίνονται όλο και πιο ουσιαστικές, πιο εποικοδομητικές, πιο φιλικές.

“Να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς”

Το μεγάλο στοίχημα που ανοίγεται μπροστά μας το μεγάλο καθήκον της στιγμής είναι ένα κοινό για όλους μας. Να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί και να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς.

Πηγή: www.newsit.gr